Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 15. 11. 2024, smo tudi na Osnovni šoli Stična izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk.
Učence razredne stopnje je pred zajtrkom obiskala medena kraljica Rebeka Medved, ki je učencem predstavila pomen uživanja zdravega zajtrka in čebelarsko dejavnost.
Na matični šoli so nam živila za TSZ priskrbeli lokalni dobavitelji:
- MED: Čebelarstvo Kutnar iz Krke;
- KRUH: Pekarstvo Gorenc d. o. o. iz Ivančne Gorice;
- MLEKO: Kmetija Zabukovec iz Krke;
- MASLO: Kmetija Žgajnar iz Krke;
- JABOLKA: EKO kmetija Bregar.
Po zajtrku so imeli učenci številne dejavnosti, ki so se tematsko povezovale s prehrano in pomenom zajtrka, lokalno pridelano hrano, pomenom sadja in zelenjave za zdravje in čebelarstvom. Učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek so postavili razstavo, kjer si lahko ogledate poslikane panjske končnice, medene izdelke in literaturo povezano s čebelami in čebelarstvom.