PEPELKA NAS JE POPELJALA SKOZI PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA 2023/2024 IN DNEVU DRŽAVNOSTI NA OŠ STIČNA  

Na zadnji šolski dan, 24. junija 2024, se je na matični šoli OŠ Stična odvijala prireditev ob zaključku šolskega leta in dnevu državnosti, ki so jo pripravili številni nadarjeni učenci naše šole in njihovi mentorji. Program so nepozabno in izvirno povezovali učenci angleškega krožka English Drama Club-a Kristina Genorio, Ian Vincenc Podobnik, Ana Lampret, Eva Porenta, Ana Porenta, Tamara Majkić, Nik Kastelic, Hana Mestnik, Teja Černivec in Tjaša Novak Rudič, pod mentorstvom učiteljice Viktorije Hribovšek. Njihova prepričljiva dramaturška igra o Pepelki je v prisotnih vzbudila mnoga čustva.

Na prireditvi smo gostili tudi župana občine Ivančna Gorica, Dušana Strnada, Evo Bernik iz dobrodelne organizacije Rdeča žoga in predstavnika podjetja Akrapovič, Saša Miklavca. Po prireditvi je ravnatelj OŠ Stična, Marjan Potokar, skupaj z gosti prerezal slavnostni trak in tako smo na šoli dobili v uporabo sončno vetrnico.

Prireditev smo začeli z nastopom otroškega pevskega zbora OŠ Stična, pod vodstvom zborovodkinje Bojane Mulh, ki so nas s pesmima Zdravljica in Oda radosti popeljali v slavnostno vzdušje. OPZ je nastopil še z dvema pesmima, ob spremljavi šolskega banda, katerega mentorja sta Kristijan Rešetič in Suzana Kolšek. Nato je učenka Tamara Majkić skupaj z drugošolcema Zalo Gačnik in Filipom Špendalom pozdravila vse prisotne in se zahvalila ravnatelju, učiteljem in učencem za njihovo prisotnost. Učenka Ana Porenta je povabila vse prisotne k sodelovanju v plebiscitu o samostojnosti Slovenije. Prireditev smo nadaljevali s plesno točko deklet od 6. do 8. razreda iz plesne skupine Blackout, ki so nas navdušila s svojo energičnostjo.

Učenke Eva Selko, Ana Pust in Lori Mulh iz 4. a so suvereno zaplesale ob pesmi Balerina in nam pričarale pravo pašo za oči. Nastopile so tudi učenke Šolskega plesnega festivala iz 1. in 2. triade (mentorica Anje Bregar) in nas očarale s svojimi plesnimi gibi. Velik aplavz je požela učenka Ela Perpar iz 8. c, ki je zapela pesem Thousand years, s klavirsko spremljavo učiteljice Andreja Robek Perpar. Šolski band s pevkami je z mentorjem Kristjanom Rešetičem na čelu zaigral dve pesmi, ki sta le še dvignili vzdušje v dvorani.

Vrhunec prireditve so ustvarili učenci 2. a in 2. b, ki so z učiteljicama Majo Kopar in Anjo Mehle pripravili lep prihod in špalir, kar je dodalo prireditvi poseben pečat. Usklajeno so zaplesali venček plesov, ki je navdušil vse prisotne. Učenke Šolskega plesnega festivala iz 7. in 8. razreda, pod mentorstvom Suzane Močnik, so izvedle dinamično hip hop plesno točko. Juš Mihelčič iz 4. c je zaigral na harmoniko in bil nagrajen z ogromnim aplavzom.

Bližal se je konec prireditve in kot simbolično ter slavnostno dejanje je učenec Nik Kastelic razglasil samostojnost naše države Slovenije. Voditeljica Tamara in drugošolca Zala in Filip so se zahvalili vsem prisotnim ter zaključili smo uradni del prireditve.

Sledil je nagovor ravnatelja OŠ Stična Marjana Potokarja in župana občine Dušana Strnada ter podelitev priznanj najuspešnejšim učencem naše šole. Priznanja iz znanj so prejeli Timotej Grilc, Ana Ivančič, Sofija Zalla Jeras in Izak Mestnik. Najuspešnejša športnica šole v šolskem letu 2023/24 je postala Zoya Švarc, najuspešnejši športnik pa Miha Škoberne. Nagrado za izjemen dosežek (slikarsko razstavo) je prejela Brina Sever.

Prireditev smo sklenili s plesno točko učencev 2. a in 2. b, ki so veselo zaplesali na času primerno besedilo – Počitnice! IN KONČNO, POČITNICE. »Finally, summer holidays!« so se oglasili in pridružili plesu tudi voditelji prireditve, člani krožka English Drama Club.

Prireditev je bila izjemno uspešna, polna čudovitih nastopov in ganljivih trenutkov. Zahvaljujemo se vsem učencem, mentorjem in prostovoljcem za njihov trud in sodelovanje, ki so pripomogli k izvedbi tega nepozabnega dogodka. Želimo Vam prijetne poletne počitnice in se veselimo novih izzivov v prihajajočem šolskem letu 2024/2025.

Tadeja Mišmaš