Ex-tempore Tabor CEROVO

Z učenci 9. razredov matične šole in OŠ Višnja Gora smo se udeležili Ex-tempore v Taboru CEROVO, ki ga je organiziral JSKD, območna izpostava Ivančna Gorica v sodelovanju z ZKD Grosuplje.

Kiparsko delavnico je vodil kipar, performer in intermedijski umetnik Simon Macuh. Učenci so se lahko seznanili z različnimi tehnikami in pristopi kiparske umetnosti, tako klasičnimi kot tudi novodobnimi. Ustvarjali so z glino, delali mavčne odlitke, v katere so vključevali barve, ustvarjali kolaž iz različnih materialov, se podali v ustvarjanje scenske kreacije iz papirja in led luči, spoznavali kiparstvo širše kot multidisciplinarno umetnost z vključevanjem zvočnih posnetkov, ki so jih ujeli v okolici tabora, kjer je potekala delavnica.

Pred začetkom delavnice smo imeli tudi zanimivo predstavitev samega Tabora Cerovo in njegove zgodovine od nastanka v 15. stoletju (v času turških vpadov) vse do zadnje obnove leta 1999.

Ob spoznavanju učencev in učiteljev drugih šol v naši bližnji okolici, obdani s čudovito naravo in mirom, ki ga je kalil le zagnani možak s kosilnico, katerega je na koncu pregnala nam dobrodošla ploha, smo preživeli skupaj čudovito ustvarjalno dopoldne.

Luka Gluvić, prof. lik. umet.