CŠOD Gorenje, II. skupina

Divje avanture CŠOD Gorenje – poročilo učenk in učencev iz šole v naravi

Pot je hitro minila s kratkim postankom za malico in ogled parkiranih tovornjakov. Izbirali smo med šolsko malico in svojimi sladkarijami. Izbrali smo slednje.
Na domu so nas pričakali na prvi pogled prijetni vodiči, kmalu smo jih preimenovali v gospode in gospe »Strogice«. Ampak »tak je, ne …« Vse ok.
Zavzeli smo nove, prenovljene sobe in jih kmalu spremenili v »Moške jame« in »Pravljične dežele«, znane tudi »Brlog opravljivk«. Sobe so kul, samo kopalnice so ustvarjene za poplavljanje. Punce si želimo več prostora pred ogledalom. Fantje poročamo, da ogledala nismo opazili. Tudi vseeno nam je, ali uporabljamo svoj ali tuj WC.
Imeli smo veliko aktivnosti – učenje prve pomoči, pohod, hojo po napetem traku, orientacijski tek. Mi smo vse poimenovali »Boj za preživetje«.
Višnjani in Stičani smo se že prvi dan pomešali, kar je tudi kul. Eni za druge pravimo: »Sej niso tok neumni, kot smo mislil«.
Da ne bi slučajno napisali več kot v šolskem spisu, bomo zaključili takole – vse super, hrana sploh. Če bi bilo sonce, da malo porjavimo, bi bilo še boljše. Želeli bi, da bi trajalo dlje. Če bi tista mini harmonika, ki je ob 6.30 zjutraj oddajala zvok, raje ostala doma, bi bilo pa sploh top.

Učenke in učenci 8. d matične šole, 8. aV in 8. bV PŠ Višnja Gora