Jezikovni večer na Osnovni šoli Stična

V ponedeljek, 15. 4. 2024, pozno popoldne se je na Osnovni šoli Stična odvijal poseben dogodek, ki smo ga poimenovali Jezikovni večer. Namenili smo ga združevanju čarobnosti pravljic in učenju tujih jezikov. Prireditev je potekala v šolski jedilnici, ki smo jo v ta namen preobrazili v pravljično gledališče.

Pravljico Pepelka smo prebirali v slovenskem, angleškem, nemškem, francoskem in ruskem jeziku. Vsi obiskovalci prireditve so bili nad znanjem tujih jezikov, ki se jih učimo na Osnovni šoli Stična, zelo navdušeni.

Osrednji del prireditve je bila premierna odrska uprizoritev sodobne interpretacije pravljice Pepelka, ki smo jo naslovili Cinderella a Modern Makeover. Igralska zasedba deluje v okviru interesne dejavnosti angleški dramski krožek – English Drama Club. Navdušili so s svojim izvirnim in ustvarjalnim nastopom ter vzdušjem, ki so ga pričarali s svojo prepričljivo in hudomušno igro.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim prostovoljcem, nastopajočim in obiskovalcem, ki so soustvarili ta nepozaben večer, poln čarobnosti in učenja.

Zapisala Viktorija Hribovšek, mentorica interesne dejavnosti English Drama Club