Pomladni vikend v Londonu z OŠ Stična

Sploh še ni bilo konec pouka, pa smo se devetošolci dva vikenda zapored v mesecu aprilu, odpravili na strokovno ekskurzijo v London. Gospod ravnatelj nam je zažel srečno in varno pot, nato pa smo se odpravili proti letališču. Po vseh formalnostih, ki smo jih morali še narediti na letališču, smo se povzpeli na letalo in vznemirjeno ter polni pričakovanja čakali na vzlet. Po pristanku smo med vožnjo z avtobusom do našega hotela poslušali naše predstavitve o Londonu, njihovi tradicionalni hrani in vremenu. Po dolgi vožnji do hotela smo se najprej razporedili po sobah, potem pa se odpravili na podzemni vlak in se odpeljali do trga Piccadilly, kjer smo se sami odločili, kje bomo pojedli naš prvi obrok v Londonu. Nato smo se s podzemno v poznih urah in vsi utrujeni odpeljali nazaj do hotela.

Naslednji dan smo se kmalu po zajtrku s podzemno odpeljali do mestnega predela Tower Hill, kjer smo si ogledali stavbo The Tower of London, najbolj znani most v Londonu Tower Bridge, reko Temzo, tržnico Greenwich market … Med prostim časom smo odšli na kosilo, ki smo ga vsi komaj čakali. Z vlakom smo nadaljevali pot in si ogledali Monument, most Milenium bridge, znamenita telefonska govorilnica Telephone red box, Black taxi in se peljali z rdečim dvonadstropnim avtobusom. Po dolgem dnevu smo si zaslužili večerjo, zato smo se vrnili do trga Piccadilly in se zopet v poznih urah vrnili v hotel.

Naš tretji in tudi zadnji dan se je začel z zajtrkom in nadaljeval z ogledom mogočne Buckinghamske palače (kralj je bil doma, ker je bila zastava na vrhu droga), Victorian’s monument, posvečen kraljici Viktoriji, The Mall, St. James park, Big Ban, London Eye … Kasneje smo si ogledali še muzeja ali Madame Tussauds ali naravoslovni muzej. V obeh smo uživali in videli marsikaj. Po ogledu smo šli iskat nekaj za jest, se zbrali, odšli na vlak, od tam pa na letališče. Pristali smo v Zagrebu, od koder smo se z avtobusom, kjer so nas občutki, da je izleta konec, žalostili, odpeljali domov.

Gaja Gregoršanec in Anja Volkar