CŠOD Bohinj, II. skupina

Prvi dan:

V ponedeljek, 15. aprila, smo se učenci 7.a, 7. b in 7. d razreda skupaj z učitelji odpravili v šolo v naravi. Pot do Bohinja je bila prijetna. Nestrpno smo pričakovali prihod v CŠOD Bohinj. Ob prihodu so nas toplo pričakali učitelji doma. Po malici smo se namestili v sobe in si malo odpočili od poti. Nato je sledilo kosilo in popoldanske aktivnosti so se že lahko pričele. Imeli smo kar topel in suh dan, zato smo ga dobro izkoristili zunaj v naravi. Prva skupina se je podala na orientacijski tek, druga skupina je spoznala, kako težko je preživeti v naravi z malo opreme, tretja pa se je preizkusila v nordijski hoji. Po aktivnostih smo zasluženo preživeli prosti čas ob družabnih igrah, namiznem tenisu in športnih igrah na igrišču. Lačni in utrujeni smo pojedli večerjo in se pripravili na naslednjo skupno dejavnost. Sledil je nočni pohod z lučkami do Ribčevega Laza ob Bohinjskem jezeru. Po sprehodu smo se malo spočili, poklepetali in se odpravili spat.

Drugi dan:

Naslednji dan smo se prebudili v vetrovno in hladnejše jutro. A vreme nam je bilo še vedno kar naklonjeno, zato smo nadaljevali z načrtovanim programom. Po jutranji telovadbi na prostem in zajtrku smo se zopet odpravili na zunanje dejavnosti po skupinah. Učenci so se tokrat preizkusili v plezanju na naravni stezi Pod skalo, spoznavali Triglavski narodni park in okolico Bohinjskega jezera. Pričakale so nas prve dežne kaplje, a nas to ni zmotilo pri dejavnostih, saj smo se na nagajivo vreme že pripravili. Po kosilu smo si privoščili popoldanski počitek in nadaljevali z lokostrelstvom ter ostalimi nadomestnimi dejavnosti v domu zaradi snega. Popoldanski čas smo namenili tudi sklepanju trdnejših prijateljskih vezi. Igrali smo se družabne in socialne igre, poslušali glasbo, prepevali ob kitari in se preizkusili v karaokah.

Tretji dan:

Prebudili smo se v hladno jutro, ki smo ga začeli s sprehodom do jezera in jutranjo telovadbo. Razdelili smo se v skupine; eni smo odšli s kanuji po Bohinjskem jezeru, drugi na naravno plezalno steno, tretji po poteh Triglavskega narodnega parka.

Utrinke začetnega dela šole v naravi si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Sanita Jušić

In naprej …

V drugi polovici tedna nam je bilo vreme bolj naklonjeno, tako da so bile lahko vse načrtovane zunanje dejavnosti izpeljane. Na zaključnem večeru smo se preizkusili v cirkuških trikih in se prepustili ritmom glasbe. Zadnji dan smo se vsi skupaj odpravili na pot okoli Bohinjskega jezera in se polni vtisov napotili proti domu.