Čebelarska ulica

prikazna slika čebelarska ulica

Učenci matične šole in PŠ Višnja Gora, ki obiskujejo čebelarski krožek, so s skupnimi močmi pripravili zanimive delavnice za obiskovalce letošnje Čebelarske ulice, ki je potekala v soboto, 13. aprila 2024, v Ivančni Gorici.

Radovednim obiskovalcem so prikazali različne tipe panjev, ustvarjali na temo čebelarstva, izdelovali semenske bombe, sadili medovite rastline ter jih razdeljevali in z vprašanji preverjali znanje mimoidočih o življenju čebel.

Na Čebelarsko ulico so se učenci na matični šoli pripravljali z mentoricami Katjo Kek Potokar, Anito Mikljič in Petro Peunik Okorn, ter na PŠ Višnja Gora z Ano Šimac, Francem Bobnarjem in Kristijanom Rešetičem.

Kot pika na i je  nastopila gledališka skupina Čebelice PŠ Višnja Gora v zasedbi Iza Virant, Alina Balinović, Sigrund Vrhovec, Lea Kusić, Gaja Plešnik in Urška Zupančič. Z avtorsko igro Čebelji strup ne boli so navdušile obiskovalce dogodka. Zgodbo in dramatizacijo je napisala Veronika Bakač, za režijo sta poskrbeli mentorici Maja Jurhar Tavčar in Mojca Hrvatin, kostume je izdelala Katja Bizjak, sceno pa Katarina Mihelčič.