GLEDALIŠKA SKUPINA »ČEBELICE« NAVDUŠILA STROKOVNO KOMISIJO

Gledališka skupina »Čebelice« PŠ Višnja Gora se je 12. 3. 2024 premierno predstavila na območnem srečanju gledaliških skupin v Kulturnem domu Grosuplje, ki ga vsako leto pripravlja JSKD, območna enota Ivančna Gorica, v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Grosuplje.

Prikupna zgodbica z naslovom »Čebelji strup ne boli« pripoveduje o čebelicah, ki obiščejo kranjsko čebelo v Višnji Gori. Domači trot, ki dvori tako gostjama iz Italije in Nemčije kot domačinkama, med prijateljicami sproži ljubosumje, ki ga z modrostjo umiri šele kraljica, čebela matica. Strupene besede, nevoščljivost in zamere uničujejo prijateljstvo, odpuščanje, ljubezen in dobrota pa ga ohranjajo. Basen ima globoko sporočilo, vredno razumevanja tudi med ljudmi.

Gledališka igra je idejno in dramaturško avtorsko delo Veronike Bakač. Režijo sta pripravili Maja Jurhar Tavčar in Mojca Hrvatin, sceno Katarina Mihelčič, kostume pa je izdelala Katja Bizjak. V vlogah čebelic so nastopile Alina Balinović, Lea Kusić, Gaja Plešnik, Iza Virant, Sigrund Vrhovec in Urška Zupančič.

Mojca Hrvatin