ŠOLSKA KOŠARKA ZA STAREJŠE UČENCE NA NAŠI ŠOLI – občinsko prvenstvo

V sredo, 24. 1. 2024, smo v športni dvorani naše šole prvič organizirali tekmovanje v šolski košarki. Občinskega prvenstva za mlajše učence so se udeležile  ekipe OŠ Stična, PŠ Višnja Gora, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in OŠ Zagradec. Šolsko ekipo OŠ Stična je vodil učitelj Marjan Kralj, ekipo PŠ Višnja Gora pa učitelj Uroš Šparl.

Ekipo OŠ Stična so zastopali naslednji učenci: Miha Škoberne, Nejc Mustedanagić Zajc, Taj Strmole Skok, Nal Strmole Skok, Anže Vidic, Gabrijel Bernik, Maj Paska, Martin Porenta, Matija Plevel, Tarik Korelc, Tibor Korelc in Jakob Hauptman.

Ekipo PŠ Višnja Gora pa so zastopali naslednji učenci: Enej Čatić, Demir Dizdarević, Eldin Kličić, Jan Kostanjevec, Jakob Mušič, Nej Zaplotnik, Nej Čož, Kristian Lavrič, Jure Omahen, Aleksej Golub von Achman in Staš Zupančič.

Prva tekma je bila med OŠ Stična in PŠ Višnja Gora. Zmage so se veselili domači z rezultatom 43:25. Drugo tekmo med učenci OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in učenci OŠ Zagradec so dobili učenci OŠ Ferda Vesela s 23:14.

Nato sta sledili še tekmi za končno razvrstitev. Tekmo za tretje mesto so po napeti končnici, po izvajanju prostih metov, dobili učenci PŠ Višnja Gora proti učencem OŠ Zagradec z 18:17

V tekmi za prvo mesto med domačini in učenci OŠ Šentvid pri Stični pa so zmagali učenci domače ekipe z rezultatom 53:14.

Tako je bila končna razvrstitev sledeča:

  1. MESTO: OŠ STIČNA,
  2. MESTO: OŠ FERDA VESELA ŠENTVID PRI STIČNI,
  3. MESTO: PŠ VIŠNJA GORA,
  4. MESTO: OŠ ZAGRADEC

Na medobčinsko prvenstvo za mlajše učence, ki bo konec februarja sta se uvrstili prvi dve ekipi.

Vse tekme so potekale v športnem duhu, ekipe so pokazale veliko košarkarskega znanja, tako so gledalci lahko gledali atraktivne tekme.

Tudi na tribunah je bilo pošteno navijanje za vse ekipe in igralce.

Posebna zahvala gre tudi sodniku, bivšemu učencu Joštu Ovnu, in zapisnikarjema Matevžu Pevcu in Neži Lavrič, za vestno opravljeno delo skozi celotni turnir.

Marjan Kralj