15. tradicionalni pohod strokovnih delavcev

V ponedeljek, 30. 10. 2023, smo imeli učitelji za razliko od naših učencev delovni dan. Namenili smo ga druženju, gibanju in spoznavanju šolske okolice. Odpravili smo se že na 15. tradicionalni pohod strokovnih delavk in delavcev OŠ Stična. Tokrat v organizaciji matične šole, ki prav letos praznuje 20 let.

Zjutraj smo se zbrali v jedilnici, kjer smo izvedeli, kje bo potekala naša pohodna pot. Okvirno nam je bila predstavljena zgodovina kraja in šolstva ter posebnosti Ivančne Gorice, na katere smo lahko ponosni.

Naši postanki med hojo so bili pri izviru Virskega potoka, kjer je klasično najdišče človeške ribice. Nato smo si na Kavčevi domačiji (Grofija) ogledali spominsko sobo z razstavo o arheološkem najdišču Cvinger in še mali etnološki muzej. Sledil je vzpon na Gradišče in nato v gozdu, blizu Katujške jame presenečenje. Zaigrana nam je bila kratka Jurčičeva zgodba Jama, po kateri se pride na drugi svet.

Sledil je vzpon do Dobrave pri Stični in spust v dolino pod Kalom, kjer je Doživljajski park Cukarca. Tu nas je pričakal topel golaž in prijetna družba. Pridružile so se nam tudi sodelavke, ki so se odpravile na nekoliko krajšo različico pohoda. Ob prijetnem kramljanju smo pojedli kosilo, se zahvalili lastnikom parka ter se odpravili nazaj proti šoli. 

  Anja Mehle in Ingrid Boljka Š.