PRAVA ZGODBA O RUDOLFU

V sredo, 13. 12. 2023, je na Muljavi zavel prazničen veter.
V gasilnem domu so učenci dramskega krožka PŠ Muljava, skupaj z ostalimi učenci in učiteljicami šole, pripravili predstavo z naslovom Prava zgodba o Rudolfu.

Utrujeni škratje so na koncu le uspeli pripraviti darilo za Anico, ki ji ga je odnesel kar sam Rudolf in tako pomagal Božičku. 1. in 3. razred nam je pričaral sneg s plesom Bele snežinke, 4. razred je priskočil na pomoč škratom v Božičkovi delavnici in zapel Mi škratki mali smo, 2. razred pa zaokrožil predstavo s pesmijo Za božič kot otrok.

Piko na i so na koncu postavili vsi in v zborčku šole, skupaj z učiteljicami, zaključili pesem v pravem čarobnem vzdušju.
Ob koncu predstave je zadišalo še po toplem čaju in kakavu s penicami in sladkornimi palčkami, domač vonj pa se je razlegel po prostoru, saj so učenci PŠ Muljava cel teden pekli praznične piškote, ki so jih postregli staršem.

Večer smo zaključili ob praznični glasbi, toplem napitku, sladkih piškotih in klepetu. Vendar, vseeno pazite, kaj počnete. Saj veste … Božiček vedno gleda!

Špela Dragan