VALETA 2023 NA OŠ STIČNA

Vsi osnovnošolci komaj čakajo 23. 6. 2023, da bo konec šole.

Vsi, razen devetošolcev. Ti pa so komaj čakali četrtek, 15. 6. 2023, ko so prejeli spričevala ob zaključku 9. razreda oz. zaključku osnovne šole ter valeto.

Na OŠ Stična smo imeli dve valeti. Prva je bila ob 17. uri na PŠ Višnja Gora, kjer je osnovnošolsko izobraževanje zaključil en deveti razred s 27 učenci in učenkami, druga pa ob 19.30 uri v šolski telovadnici matične šole, kjer so se predstavili štirje oddelki in 94 učencev in učenk. Osnovno šolo je zaključila tudi ena učenka OŠPP NIS, ki je prav tako sodelovala na valeti.

Prvi so bili na vrsti učenci in učenke devetega razreda PŠ Višnja Gora, ki so staršem, učiteljem in ostalim obiskovalcem prikazali »potovanje« od vrtčevskih let do 9. razreda, kako so odrasli, se spremenili in v katero srednjo šolo jih je zanesla pot. Za zaključek so se predstavili še s svojo pesmijo. Gledalci so bili navdušeni.

Devetošolci in devetošolke matične šole so se odločili za tematiko televizije in potovanj. To dvoje so združili v zanimivo predstavitev vseh štirih razredov, kjer so nam prikazali tegobe in težave, s katerimi se srečujemo, ko želimo potovati (v smislu dopusta in v smislu življenjskega potovanja). 9. a se je pogovarjal, dogovarjal in izbral cilj, kam bi potovali, v 9. b so pakirali, 9. c je bil že na letalu na poti na Bali, vendar so zgrešili letalo, zato je 9. d pristal na Havajih, kjer so si privoščili zaslužen dopust. To popotovanje so spremljali štirje voditelji oddaje Po svetu, ki oddaja na kanalu TV9. V gosté pa so povabili šolski band, Bumbarje iz knjižnice, plesalko Najo ter gospoda ravnatelja, ki je poudaril, da jih v življenju čaka veliko odločitev, te pa naj bodo dobro premišljene. Večer so vsi štirje razredi zaključili na havajski plaži ob prepevanju pesmi.

Vsaka generacija, ki zaključuje osnovno šolo, je nekaj posebnega. Tudi ta ni bila izjema.

V celi generaciji je bilo kar 44 zlatih bralcev:

9. a: Jerca Erjavec, Jerca Finec, Karolina Genorio, Timotej Hribar Rajterič, Tinkara Kastelic, Lucija Mestnik, Anže Miklavčič, Peter Kavšek, Ana Markelj, Pija Štukelj, Matic Zajec in Žan Mestnik

9. b: Alja Alibegović, Vid Alibegović, Marcel Bitenc , Jerca Kek, Sara Skubic, Julija Steklačič, Klara Zupančič, David Černivec in Iza Berg Verbič

9. c: Luka Karner, David Pust, Tara Moretti, Lovro Jurečič, Eva Kastelec in Lee Globokar

9. d: Gaja Adamič, Tadej Irenej Glavan, Manca Mahnič, Tara Prijatelj Boršnar, Naja Ana Šepetavc, Ajda Zupan, Manca Miklavčič, Anže Zaletelj, Nika Mejak, Lana Erjavec in Naja Kavšek

9. V: Črt Božiček, Patricija Rus, Rebeka Tekavčič, Sara Lavrič, Leon Majcen in Matevž Kambič

Športnica PŠ Višnja Gora je postala Zoja Taškar, športnik matične šole Matic Zajec iz 9. a, športnica pa Manca Mahnič iz 9. d. Naj naravoslovka šole je Lucija Mestnik iz 9. a.

Za večletno prizadevno delo v oddelčni skupnosti smo razredniki pohvalili Jerco Finec in Karolino Genorio iz 9. a, Izo Berg Verbič, Jerco Kek in Majo Brčan iz 9. b, Taro Moretti in Zalo Trontelj iz 9. c, Gajo Adamič iz 9. d ter Patricijo Rus, Klaro Rus in Črta Božička iz 9. V.

Posebno priznanje pa so prejela štiri dekleta, ki so pomagala soustvariti šolski band in v njem seveda tudi vestno sodelujejo, to so Karolina Genorio, Arsa Shatri in Jerca Erjavec iz 9. a ter Tara Moretti iz 9. c.

Razveseljiv je tudi podatek, da so vsi uspešno zaključili 9. razred in napredujejo v izbrano srednjo šolo.

Vsem 122 devetošolcem in devetošolkam oz. bodočim dijakom in dijakinjam želimo mirne počitnice ter pogumen korak v novo šolsko leto.

razredniki:

Simona Oblak, Suzana Klopčič,

Urška Petek, Aleksander Polak,

Ana Šimac

Skrajšan posnetek valete na matični šoli

Skrajšan posnetek valete v Višnji Gori