PLESNO TEKMOVANJE – ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

V letošnjem šolskem letu je OŠ Stična prvič sodelovala na Šolskem plesnem tekmovanju. Sodelovali so učenci in učenke od 1. do 9. razreda na matični šoli.

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL (ŠPF) je projekt, ki je namenjen vsem učencem in učenkam ne glede na starost, spol ali plesno predznanje. K sodelovanju v projektu ŠPF, ki ga na nivoju Plesne zveze Slovenije, v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica, vodijo že enaindvajseto leto, so vabljene vse slovenske osnovne šole. Projektvsako leto znova navduši mladino, učitelje, zunanje strokovne sodelavce in ostale sodelujoče, saj letno privabi okrog 5.000 plešočih. S projektom ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL želimo plesno kulturo, ki je del splošne razgledanosti, približati celotni populaciji mladih v šolah.

Vsako leto pripravijo učitelji Plesne zveze Slovenije nove atraktivne plesne koreografije za festivalske plese hip-hop, pop in latino za vse tri triade. Učenci in učenke tekmujejo v vseh treh koreografijah, na katere se pripravljamo v šoli v okviru interesne dejavnosti.

Na OŠ Stična smo 12. 5. 2023 organizirali ŠPF na šolskem nivoju, kjer so v plesih tekmovale vse triade. Prvih 6 učenk iz 2. in 3. triade se je uvrstilo naprej na področno tekmovanje, ki je letos potekalo 24. 5. 2023 na OŠ Dobova.

Lep uspeh so dosegle učenke 3. triade s 3. mestom na področnem Šolskem plesnem festivalu.

Izjemen uspeh pa je dosegla učenka Naja Kavšek (9. razred), saj se je s 6. mestom uvrstila na državno tekmovanje kot posameznica. Tudi na državni ravni je bila uspešna, saj je dosegla 41. mesto (od 94 tekmovalcev in tekmovalk).

Tudi v prihodnjem letu bo OŠ Stična sodelovala v projektu Šolski plesni festival, zato vabljeni vsi plesni navdušenci in navdušenke.

Suzana Močnik