DEŽELAK JUNAK V IVANČNI GORICI

Učenci 1. in 2. razreda matične šole smo se odločili, da si želimo vsaj s svojo prisotnostjo sodelovati pri akciji Radia 1 Deželak JUNAK.

Malo pred sedmo uro smo se zbrali na sprejemu Deželaka junaka pred občino v Ivančni Gorici. Ob našem prihodu je bilo že zbranih nekaj obiskovalcev, gasilcev in tudi župan. Kar malo nestrpno smo pričakovali junaka, sploh po tem, ko se je zbrala že vsa njegova spremljevalna ekipa, ki nas je z vzkliki ogrela za njegov prihod. Pripravljen je bilo tudi njegov kvadrocikel. Zelo smo se razveselili prihoda Nine Pušlar, ki se je kasneje pridružila Mihu pri poganjanju kolesa. Potem pa se je končno pripeljal Mihov avtodom. Miha je imel najprej javljanje za radio in ravno ko nas je prišel pozdravit, je začelo deževati, a to ni zmotilo ne njega ne nas. Povedal je, da je že zelo utrujen, vendar se veseli novih ljudi, ki jih spozna na poti, nagovoril je nas šolarje, naj uživamo med počitnicami, nam dal »petke«, župan mu je izročil bon, mi pa smo Mihi v družbi Nine pomahali v slovo.

Staršem bi se radi zahvalili za hiter odziv in sodelovanje pri izvedbi obiska dogodka, Mihu pa želimo, da na morje pelje čim več otrok in da nas obišče tudi drugo leto.

Učiteljice in učenci 1. in 2. razredov matične šole