Gozd MARTULJEK, 8D, 8aV in 8bV

prikazan slika, gozd martuljek

Končno smo učenci 8. d, 8. a in 8. b VG in njihovi spremljevalci dočakali odhod v šolo v naravi. Tridnevno šolo v naravi smo preživeli v Hotelu Rute – Gozd Martuljek. Prvi dan nam je ponagajalo deževje, vendar se nismo pustili motiti. Najprej smo si ogledali izjemen naravni pojav – Zelenci, ki so izvir Save Dolinke, katerega drugje v Sloveniji pa tudi širše ne zasledimo. Popoldan smo se odpravili na pohod do jezera Jasna. Sestavlja ga dvoje umetnih jezer ob sotočju Velike in Male Pišnice.

Drugi dan je bil namenjen kolesarjenju do Planice, ogled Nordijskega centra Planica in seveda vzpon po nešteto stopnicah na vrh velikanke, kjer smo žareli od ponosa, da nam je uspelo.

Ta dan smo si ogledali tudi enega od biserov slovenskega alpskega sveta – spodnji Martuljkov slap, ki pada čez 50 metrov visoko steno v 400 metrov dolgo in ozko, v apnenec izoblikovano sotesko – Martuljkovo sotesko.

Zadnji dan smo se sprehodili do Jermanovih slapov, igrali nogomet, speedminton in odbojko. Ob povratku proti domu smo imeli zanimiv voden ogled Planinskega muzeja v Mojstrani.

Domov smo se vrnili z lepimi, nepozabnimi spomini.

Andreja Lapanja