Z mednarodno izmenjavo si odpiramo vrata v svet

Ko smo se odpravili na pot v Nemčijo, je bila na avtobusu čista tišina, saj še ni bilo veliko prijateljskih vezi med nami.

Po prihodu v Nemčijo smo končno spoznali svoje partnerje, ki smo jih nestrpno čakali. Ob prihodu k našim gostiteljskim družinam smo spoznali še ostale člane družine. Zanimivo ?. V torek smo se odpravili v mestno hišo, kjer nam je njihov župan predstavil občino. Nato smo se odpeljali v kmečki muzej, kjer so nam pripravili tri delavnice, na katerih smo pripravljali maslo s pripomočki, ki so jih uporabljali naši predniki, spekli kruh ter spoznali nekaj novih zelišč. V muzeju smo imeli tudi odlično kosilo, ki smo si ga sami pripravili. Kasneje pa smo se odpravili k jezeru, kjer smo imeli prosti čas v naravi, nekateri so ta čas izkoristili za igranje odbojke, drugi pa za raziskovanje narave.

In že je bila sreda, ko smo se odpravili v Nürnberg. Tam smo si ogledali muzej o zgodovini nürnberških in nemških železnic. Kasneje pa smo odšli v študentski dom na kosilo. Sledil je ogled mesta Nürnberg ter nekaj prostega časa za nakup spominkov. Ob prihodu nazaj v šolo so si učenci, ki so si želeli ogledali razstavo ročno izdelanih izdelkov nemških učencev ob spremljavi glasbenikov, to tudi ogledali.

V četrtek dopoldan smo imeli pripravljene tri dejavnosti v šoli. Učili smo se igrati na ukulele in programirati robotke, igrali smo tudi odbojko. Po dejavnostih smo se odpravili na sladoled. Zadnje popoldne smo preživeli z družinami ob različnih zabavnih dejavnostih, ki so nam jih pripravile naše gostiteljske družine. V petek smo se že v zgodnjih jutranjih urah poslovili od naših nemških prijateljev ter se odpravili nazaj v Slovenijo. Pot domov je minila zelo hitro, saj smo že sklenili zelo veliko dobrih prijateljskih vezi.

Vsi skupaj se strinjamo, da smo se imeli zelo dobro in bi to izkušnjo z veseljem ponovili. Veselimo se ponovnega srečanja v Sloveniji, ki je predvideno v jesenskih mesecih.

Zala Adamlje, 7. c