Državno tekmovanje mladih čebelarjev

prikazna slika, čebela

Zagorje ob Savi, 6. 5. 2023

OŠ Ivana Škvarče –

Učenci čebelarskega krožka PŠ VG so se zopet izkazali. Udeležili so se državnega tekmovanja mladih čebelarjev, ki je potekalo v soboto, 6. maja 2023, v Zagorju ob Savi. Na Osnovni šoli Ivana Škvarče so, razdeljeni v tri skupine, tekmovali na srednjem nivoju v znanju o čebelah in čebelarjenju s svojimi vrstniki iz vse Slovenije.

Da so se med šolskim letom pridno posvečali čebelarskemu krožku pod mentorstvom Ane Šimac, Franca Bobnarja in Kristijana Rešetiča, potrjuje rezultat. David Kocjančič in Živa Garbas sta osvojila srebro, Miha Brčan in Zoja Palčič ter Lučka Kejžar in Ulrich Vrhovec so osvojili bron.

Dan se je začel z odhodom iz Višnje Gore. Pot nas je peljala mimo gradu Bogenšperk, kjer smo imeli prvi postanek. Po veliko ovinkih, zaprti cesti zaradi del in nekaj postankih smo prispeli v Zagorje ob Savi. Poiskali smo šolo in opravil registracijo. Po uvodni prireditvi so učence razporedili po učilnicah, kjer so začeli s tekmovanjem. Ko so zaključili, so odšli na kosilo in različne delavnice. Naši učenci so se udeležili športne, angleške, likovne in zeliščarske delavnice. Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad je bila ob 14. uri.

Za nagrado smo se po končani prireditvi posladkali s sladoledom. Pozno popoldan smo se polni lepih vtisov vrnili domov.