Pohod na Lisco

prikazna slika, lisca

V soboto, 22. 4., smo se mladi člani od 2. pa do 5. razreda OŠ skupaj s spremljevalci odpravili na pohod na Lisco, ki je 948 metrov nadmorske višine visoka razgleda gora v Posavju. Tja smo šli z dvema manjšima avtobusoma, pot v eno smer pa je trajala približno eno uro. Že med vožnjo smo se zabavali, pogovarjali in smejali. Skozi okna avtobusa smo opazovali lepo posavsko pokrajino, ki je marsikod skoraj nedotaknjena, predvsem pa je zelo razgibana.

Ko smo prispeli do vzpetine, smo se prešteli, postavili v vrsto in v pare ter se odpravili na pot. Ta je bila ponekod blatna, a smo k sreči prišli pripravljeni in primerno obuti, hkrati pa je naše duhove vedrilo in nas spodbujalo sončno vreme z jasnim nebom. Med potjo smo se tudi nekajkrat ustavili, malo počili, si osvežili grla in kaj prigriznili.

Na vrhu nas je pričakala tamkajšnja meteorološka postaja, ob njej pa prostran razgled na reko Savo in okoliške kraje. Ko smo si napasli oči, smo se odpravili do planinske koče. Tam smo si odpočili noge ter se okrepčali, a ne za dolgo, saj naj je premamilo bližnje igrišče.

Ob približno poldne smo se odpravili navzdol. Tokrat je bila pot lažja, čeravno je bilo moč sem ter tja slišati stokanje kakšnega učitelja v imenu svojih kolen.

Tudi pot nazaj je bila vesela in živahna. Izkazalo se namreč je, da na vzpon ni bil kos, saj smo, četudi z malo zamude, domov prispeli polni veselja in energije.

Za zdaj se od vas poslavljamo, obljubimo pa, da se kmalu zopet oglasimo.

Tile Polanc