PLANINSKI KROŽEK NA LJUBELJU

V soboto, 21. 1. 2023, smo se učenci planinskega krožka OŠ Stična, vodniki PD Polževo, mentorici in učiteljici spremljevalki odpravili na pohodno-sankaško dogodivščino na Ljubelj.

Ob 7. uri smo se na avtobusni postaji pred matično šolo v Ivančni Gorici na avtobus vkrcali učenci matične šole in učiteljici, nato pa smo na poti v Višnji Gori medse sprejeli še učence PŠ Višnja Gora in ostalo spremstvo. Zasedli smo vse sedeže na avtobusu. Poleg nas in naših nahrbtnikov pa so se skupaj z nami v prtljažniku avtobusa peljale tudi naše sanke, ki so bile obvezna oprema tokratnega planinskega pohoda.

Ob 9. uri smo prispeli na Ljubelj, kjer nas je pričakala ostra zima s hladnim vetrom in obilico snega. A to nas ni oviralo pri naši želji po dosegi cilja. Hitro smo se uredili za na sneg, vzeli vsak svoje sanke in se zavzeto podali na zasneženo serpentinasto pot proti ljubeljski planinski koči. Z vsemi močmi smo morali »zagristi« v sneg in stisniti zobe, da smo prispeli na cilj. Priznati pa moramo, da je bila zaradi prijetnega druženja in misli na adrenalinsko vožnjo navzdol tudi hoja navzgor nekoliko lažja. Ob prihodu v kočo smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika, mentorici pa sta nam požigosali planinske knjižice. Tik pred odhodom v dolino smo naredili še skupno fotografijo. Sledil je spust s sankami v dolino. Bilo je adrenalinsko in zabavno. Ker nam je ob prihodu v dolino ostalo še nekaj energije, smo odšli preko ceste na manjše sankališče, kjer so se najbolj zagnani še nekajkrat spustili po sankališču.

 

 

 

Prijetno utrujeni in lepih spominov smo ob 12.30 Gorenjski pomahali v pozdrav in se odpeljali proti domu.

Andreja Gospodarič