Smučarska šola v naravi, Kope, II. skupina

petek, 16.12.2022
Kot da bi tudi vreme vedelo, da je naš zadnji dan na Kopah, je “jokalo”celo noč. Mešanih občutkov smo se zbudili v dan, saj bi šli domov, po drugi strani pa bi ostali. Proti jutru se je dež sicer nekoliko umiril, a gosta megla in veter z dežjem nas nista prepričala v zadnjo dopoldansko smuko. Dan je potekal v duhu pospravljanja in pakiranja, družabnih iger in ogleda filma Košarkar naj bo. Zaradi vztrajnosti, sokoljih oči in s ciljem pred nosom, smo uspeli sestaviti tudi sestavljanko (mandalo) s 1000 kosi. Sledila je kratka razglasitev rezultatov tekmovanja v veleslalomu, podelitev nagrad za najbolj urejeno sobo (2 sobi deklet sta dosegli vse točke) ter kratek zaključek celotedenskega bivanja v Lukovem domu na Kopah. Za konec je sledilo še skupinsko slikanje za spomin. Spomin na smučanje, druženje, ples, skupno bivanje, spoznavanje v drugačni luči sošolk, sošolcev, učiteljev. Bilo je lepo, a najlepše je pa seveda doma.

četrtek,15.12.2022
Sonce nas je že zjutraj pozdravilo in nam obljubilo čudovit začetek dneva. Po obilnem zajtrku smo se odpravili na smučišče na smučarsko tekmo. Preizkusili smo se v veleslalomu. Pri dekletih je bila najhitrejša Klara Vojnović (6.d),ki je prevozila progo v 26,51 sekundah, sledili sta ji Tjaša Kastelic (6.b) s časom 28,61 sekund ter Liza Vratarič (6.a) s časom 29,95 sekund. Pri fantih je bil najhitrejši Nej Zaplotnik (6.a) s časom 26,70 sekund,sledila sta mu Anže Vidic (6.d) s časom 27,03 sekund ter Val Glažar Tamše (6.b) s časom 27,11 sekund.

sreda, 14. 12. 2022
Dan smo začeli v znamenju angleškega znanja, si privoščili daljši počitek in polni elana hop na smučke. Današnji dan je bil hladnejši, temperatura do -10, a to nas ni ustavilo. Pri smučanju smo vedno bolj samostojni, drznejši in hitrejši. Pri popoldanski malici smo praznovali še Katjin rojstni dan. Pesniško navdahnjeni smo ji spisali akrostih, ji zapeli, upihnila je svečko in si nasmejana ogledala vse zapisane želje.
Ogled risanega filma, družabne igre in na koncu še nogometna tekma za piko na i. Tokrat smo bili bolj razdvojeni (ali Francija ali Maroko, to je zdaj vprašanje). Odgovor: ne bomo se delali francoze, vemo kdo bo zmagal v finalu z Argentino. Argentina seveda.

Največji junak letošnje ŠVN na Kopah je bil Uroš Kiš. Vsakodnevno vztrajanje je prineslo sadove. Tudi v ciljno ravnino pri tekmovanju v veleslalomu je pripeljal brez padca, za kar si je zaslužil posebno nagrado – čestitke vseh nas. Popoldne smo smučali veliko bolj previdno, saj je bilo smučišče ovito v gosto meglo. Pozno popoldne smo spoznali delo gorske reševalne službe, večer pa zaključili v plesnem duhu ter se hitro odpravili spat.

torek,13.12.2022
Torek je bil v znamenju samostojne priprave na smučanje, razdelitev v skupine in … uživanje na snegu. Policist nam je razložil FIS pravila, izdelali smo ustvarjalne novoletne voščilnice in se malce poigrali z napisom ŠVN, popoldne pa je bil v znamenju nogometa (dajmo Argentina)😁🤫.

Spanec je prišel hitreje.

ponedeljek, 12. 12. 202
Nestrpno pričakovan ponedeljek je minil, kot bi mignil: dvourna vožnja do Kop, nastanitev v Lukovem domu, testiranje smučarskega predznanja, seznanitev s pravili v domu in na smučanju ter ob koncu dneva še nočni pohod (kepanje in valjanje po snegu) z lučkami po lesketajoči zimski idili z rahlo rdečkasto luno in že smo zaključili prvi dan naše smučarske šole v naravi na Kopah. Od vseh prigod in dogajanja je bilo zvečer res težko zaspati. Ampak noč je bila mirna.