Učenci NIP francoščina smo obiskali Pariz

1. dan:
Po nočni vožnji z avtobusom smo takoj po prihodu v Pariz odšli na Eifflov stolp. Povzpeli smo se do tretjega nadstropja. Posneli smo tudi nekaj fotografij. Nato smo šli z ladjico, ki ji Francozi rečejo Bateau-mouche, po reki Seni. Po ladjici smo šli z metrojem na kosilo v McDonalds. Med tem smo imeli prosti čas. Potem nam je vodič Gregor razkazal mesto. Kmalu se je že stemnilo, zato smo šli v hotel.

2. dan:
Zbudili smo se ob 6.30, čez pol ure smo bili že na zajtrku v hotelu. Nato smo se odpravili v Musee d’Orsay, kjer smo zunaj čakali eno uro, ker so zaposleni sestankovali. Ogledali smo si ogromno slik. Potem smo imel prosto in čas za kosilo ter nakup spominkov. Obiskali smo tudi muzej voščenih lutk Grevin. Na večerjo smo šli v nakupovalni center in nato peš v hotel.

3. dan:
V soboto smo se zbudili prej, saj smo morali spakirati do konca. Ko smo pojedli in odnesli kovčke v avtobus, smo šli v muzej Louvre. Tam smo videli umetnine iz Egipta, Mona Lizo in veliko grških kipov. Po končanem ogledu smo imeli nekaj prostega časa, šli smo v trgovine v kletnih etažah Louvra. Nekateri so kupili makrone, nekateri čokolado, drugi magnete in spominke. Ko nam je zmanjkalo časa, smo se zbrali na zbirnem mestu in peš odšli do muzeja parfumov, na poti smo si ogledali še nekaj znamenitosti, med drugim tudi opero. Ko smo vstopili, smo dobili nalepko za vstop. Tam notri je zelo dišalo, tako zelo, da je kar pekel nos. Vodička nam je razlagala v angleščini, bila je zelo prijazna. Ko smo prišli ven, smo šli do Galleries Lafayette, kjer smo si ogledali božične izložbe in opravili še zadnje nakupe pred odhodom domov. Na avtobus smo čakali eno uro, ker je bila velika gneča in so bile ceste čisto polne. Ko je prišel, smo se usedli in odšli na pot proti domu.

V Parizu sem se imela dobro. Videli smo veliko zanimivih stvari, kot so Eifflov stolp, muzeji, opera, Louvre … Sobe so bile majhne in mrzle. Veliko smo hodili. (Lana Lalič)

V Parizu sem bila prvič. Videli smo veliko zanimivih stvari, muzejev. Hotelske sobe so bile majhne. Vesela sem bila, ko smo šli na Eifflov stolp in ko sem se družila s svojimi prijateljicami. Lepo je bilo, ko smo videli novoletne lučke. (Ivana Milena Lekše)

Najbolj mi bo ostal v spominu muzej Grevin in vožnja z avtobusom, v kateri sem močno uživala. Ni me navdušil Musee d’Orsay in McDonalds. (Jana Krnjaić)

V Parizu je lepo. Imela sem se lepo, utrujeno, zaspano … Vse znamenitosti so bile zelo lepe in so se mi vtisnile v spomin. Sobe so bile majhne. Dedi Gregor nam je zrihtal podzemni metro, avtobus in Pariz. (Ela Perpar)

Najbolj sem si zapomnila Eifflov stolp in vožnjo z avtobusom. Mislila sem, da bo slika Mona Lize večja. Parižani znajo biti nesramni. (Tamara Majkić)

V Pariz smo se vozili 18 ur. Vožnja je bila zanimiva. Ko smo prišli, smo šli na Eifflov stolp. Razočarala sta me McDonalds in hotelske sobe. McDonalds je bil predrag, sobe pa premajhne. Družba je bila zabavna in prijazna. Lepo sem se imela. (Tjaša Novak Rudič)

Najbolj mi je bil všeč Eifflov stolp, saj smo lahko šli čisto do vrha. Na stolpu je bil dokaj lep razgled, saj je bila megla. Odšli smo tudi v Louvre, kjer smo si ogledali veliko znanih slik, med drugim tudi Mona Lizo. Vsi smo mislili, da je slika velika, v resnici ni prav velika. Zadnji dan smo šli v najbolj znano parfumerijo. Vesela sem bila novih prijateljev iz Ljubljane, ki so šli z nami v Francijo. In po pravici povedano je bila vožnja z avtobusom zelo zabavna. (Julija Vovk)

Zapisala Ivana Milena Lekše in sošolke