Mini olimpijada

V četrtek, 6. 10. 2022 je Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica v sodelovanju z Olimpijskem komitejem Slovenije organizirala Mini olimpijado za učence 2. razredov občine Ivančna Gorica. Prireditev je potekala na nogometnem igrišču z umetno travo, NK Ivančna Gorica.

Na začetku prireditve se je izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledila je zaprisega vseh sodelujočih otrok – športnikov: »Tudi, če si želimo, ne moremo vsi zmagati. Lahko pa tekmujemo po svojih najboljših močeh. Naše geslo pri tem je: Fair play vodi naprej!«

Prisotne je nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad.

Kar 200 otrok iz OŠ Stična, PŠ Stična, PŠ Muljava, PŠ Višnja Gora, OŠ Ferda Vesela, OŠ Zagradec, PŠ Ambrus in PŠ Krka se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 9 športnih postaj, katere so pripravili: Nogometni klub Ivančna Gorica, Teniški klub Talent, Sankukai karate klub Ivančna Gorica, Strelsko društvo Sonja Vesel, Rokometni klub SVIŠ, Klub Gibalni raj – športno ritmična gimnastika, Klub tajskega boksa Nak Muay, KRG TiM – Mitja Petkovšek – športna gimnastika in Taekwondo klub Kang.

Med prireditvijo je otrokom delal družbo Lisjak Foksi. Vsi otroci so uspešno opravili vse športne izzive in ob koncu prireditve prejeli zaslužena priznanja ter alpsko mleko.

Prireditev je odlično uspela. Čudovito vreme, krasen prostor, zadovoljni predstavniki klubov in društev, rdeča lica in nasmehi na otroških obrazih je povedalo več kot tisoč besed. Vsi smo bili mnenja, da moramo Mini olimpijado ponoviti naslednje leto.

Andreja Lapanja