DDK delavnica št.1 – ABC table na dotik


OŠ Stična je vključena v projekt DDK (dvig digitalne kompetentnosti), v sklopu katere smo udarno izvedli prvo izobraževalno delavnico z naslovom ABC table na dotik.  Skupina učiteljev se je seznanila z osnovnimi funkcionalnostmi pametne table na dotik. Občasno je bilo do krohota zabavno, saj ima tabla čisto svoje možgane, ki jih je treba razumeti. V sproščenem delovnem vzdušju smo dosegli bistven cilj: učiteljem približati didaktične tehnike, povezane z moderno tehnologijo. Te omogočajo učitelju vodenje učencev tako, da jih naučijo samostojno uporabljati tablo in drugo moderno tehnologijo pri sodelovalnem pouku.

Prvi del delavnice je bil uspešen, zato bomo izvedli tudi nadaljevalno. Želimo pa si, da bi se nam pridružilo čim več učiteljev, ki bi s pridobljenim znanjem pomagali pouk prestaviti v digitalno 21. stoletje. Nekaj udeleženih učiteljev je delilo vtise z delavnice, ti so citirani spodaj.

Uporaba pri uri angleščine

Navdušenje učencev generacije Z nad tem, da je starejša generacija končno sprejela njihov jezik, pa je razvidno iz fotografije.

Nekaj vtisov udeležencev:

Želim si take table! Vidim ogromno prednosti v takem načinu dela. Meni je bilo super. Veselim se naslednjega srečanja.

Sproščeno vzdušje in nabor koristnih informacij sta ustvarila pravo nevihto konstruktivnega učnega vzdušja.«

Delo s to tablo je v veselje in zelo veliko se da vključiti v proces poučevanja s tablo za učence.