Učenci iz Hirschaida ponovno na obisku

Po dveh letih in pol premora zaradi pandemije, ki je ustavila pretok ljudi po svetu, so nas nemški učenci iz pobratenega Hirschaida ponovno obiskali. Izjemno smo bili veseli njihovega obiska in vseh skupnih aktivnosti pri nas v Sloveniji. Mednarodne izmenjave se je udeležilo 20 nemških učencev, 10 učencev iz OŠ Stična, 4 učenci iz OŠ Zagradec in 6 dijakov iz SŠ Josipa Jurčiča.

V petih dneh, od 3. – 7. 10. 2022,  smo jim pokazali, kako poteka pouk pri nas, pokazali smo jim Lipico, Piran in Portorož, povabili smo jih na ogled Ljubljane, ki so ga izvedli slovenski učenci v nemščini, imeli smo sprejem pri županu, gospodu Dušanu Strnadu, pokazali smo jim vse sodelujoče šole in ogledali smo si hišo kranjske čbele, nad katero so bili zelo navdušeni.

Polni vtisov in lepih trenutkov so se nemški učenci v spremstvu dveh učiteljev podali v petek nazaj v Hirschaid, kamor pa so prispeli srečno. Zavedamo se, da brez podpore in razumevanja občine Ivančna Gorica in vseh šol, takšna izmenjava ne bi mogla uspeti. Hvala vsem! Veseli smo, da smo lahko ponovno dolenjskemu podmladku ponudili takšno izmenjavo.

Igor Rajner, prof.