Teden otroka

Matična šola

V tednu otroka z letošnjim geslom »Skupaj se imamo dobro« smo učiteljice 1. in 2. razreda matične šole za naše učence pripravile različne dejavnosti, s katerimi smo jim želele popestriti šolski vsakdan. Pri vsem skupaj nam je dodatno pomagalo tudi vreme, saj smo po tednu dežja dobili ogromno pošiljko sonca in toplih dni.
V ponedeljek so učenci lahko v šolo prinesli eno igračo, saj smo zanje organizirale igralno uro. Med njo smo odprli vse prehode med učilnicami, da so se otroci lahko igrali z igračami in si jih med seboj tudi izmenjali. Zelo so uživali v skupni igri.
Torek je bil dan za kros in športne igre. Ta dan so se nam pridružili tudi učenci 3. razreda. Vsi učenci so se uspešno prebili skozi ne tako kratko in raznoliko tekalno stezo, najhitrejši pa so bili nagrajeni z velikim aplavzom in medaljami. Najbolj pomembno pa je bilo, da smo za vse tekmovalce glasno navijali in jih spodbujali. Ob podelitvi smo zvadili tudi izvedbo mehiškega vala.
V sredo so imeli učenci 1. razreda tehniški dan. Prisluhnili so pravljici, nato pa gradili bivake in sestavljali slike iz naravnih materialov. Učenci 2. a so na hodniku za ostale učence pripravili pobarvanko velikanko, učenci 2. b pa so spekli piškote. Drugošolci so nato še v paru slikali geslo tedna otroka.
V četrtek so učenci 1. razreda obiskali vrtec Pikapolonica, kjer so se poigrali s svojimi vrtčevskimi prijatelji, objeli vzgojiteljice ter se ponovno naužili vrtčevskim iger in igral. Učenci 2. razreda pa so preživeli čudovit olimpijski dan, kjer so spoznavali in se preizkusili v različnih športnih panogah.
Na zadnji dan v šolskem tednu smo učiteljice za učence pripravile po eno učno uro na tabličnih računalnikih. Učence smo razdelile v pare in zanje pripravile poučne igre. Lepo nam je bilo!

Učiteljice 1. in 2. razreda matične šole


Podružnična šola Stična

V tednu otroka smo se 1.razred odpravili na igro in druženje  v vrtec Miška. Izvedli smo likovno umetnost v gozdu, kjer smo ustvarjali z naravnim materialom. Risali smo s kredami pred šolo.

Vsi trije razredi smo pretekli kros.

Tretji razred  se je pomeril v štafetnih igrah s prvim razredom.

Ogledali smo si risanko in si spekli prave kokice.

V petek smo se družili ob družabnih igrah, igračah in  teden, ki smo si ga popestrili s prijetnimi dejavnostmi je hitro minil.

Skupaj se imamo dobro na PŠ Stična. 

Učiteljice PŠ Stična