Valeta 2022

Matična šola

V torek, 14. junija 2022, ob 19.30 smo bili na OŠ Stična priča prvi in zadnji projekciji filma z naslovom VALETA 2022. Film je nastajal celih devet let, v njem pa je sodelovalo 80 igralcev. Scenarij, snemanje in režija so nastajali pod budnim očesom naših scenaristov – učiteljev in učiteljic OŠ Stična.
Glavne zvezde večera so bili učenci in učenke 9. a, 9. b, 9. c in 9. P, ki so z zanimivimi predstavitvami oddelkov popestrili program. Dokazali so, koliko talentov, znanja in spretnosti imajo … Dokazali so, da so pravi umetniki, plesalci, igralci in glasbeniki.
Premiera te edinstvene predstave se je začela s koračnico, slovensko in evropsko himno ter slavnostnim plesom. Voditelji večera, učenci Klara Mejak, Gorazd Jerman in Nika Markovič, so se v svoji vlogi odlično izkazali. Za posebno glasbeno točko sta poskrbeli učenki Mima Kovačič (spremljava na violini) ter Sara Zelnik (vokal). Glavni producent te predstave je bil en in edini ravnatelj OŠ Stična – gospod Marjan Potokar, ki je na prireditvi slavnostno podelil priznanja.
Letošnji prejemniki priznanj na OŠ Stična so bili:
• MILKA SEKULIĆ, za odlične dosežke na tekmovanjih iz znanj in najuspešnejšo učenko naravoslovnega področja,
• NIKA LUKŠIČ, za najuspešnejšo športnico šole za dosežke v atletiki, odbojki in krosu,
• JAŠA HRIBAR, za najuspešnejšega športnika šole za dosežke v atletiki in odbojki,
• JAN KOREN, za odlične dosežke na tekmovanjih iz znanj v 5., 6. in 8. razredu, dobitnik diamantnega kenguruja,
• SARA MULH, MANCA KAVŠEK, MAJ ZORE, KLARA MEJAK, TADEJ AMBROŽ KRŽIŠNIK, NIKA MARKOVIČ, za večletno prizadevno delo v oddelčni skupnosti.
Predstavnik staršev, gospod Gregor Podobnik, se je zahvalil učiteljskemu zboru in tehničnemu kadru ter namenil nekaj vzpodbudnih besed zvezdam večera – učencem in učenkam.
Tako kot se za valeto spodobi, je bil ta zvezdniški večer poln preobratov, filmskih zapletov, spominov in sanj.
Dragi naši devetošolci in devetošolke, želimo vam, da bi notranje žareli vse svoje življenje. Iz srca vam privoščimo, da bi zares posegli po zvezdah in dosegli to, kar si želite. »MATE VI TO!« Želimo vam mirne počitnice in uspešen prehod v srednjo šolo.

Režiserji Valete 2022: Elizabeta Kadunc Križaj, Katja Tomažin, Lucija Medimurec in Janez Lah

Skrajšan posnetek valete na matični šoli

Podružnična šola Višnja Gora

V torek, 14. 6. 2022, so učenci 9. a in 9. b podružnične šole Višnja Gora z valeto obeležili zaključek svojega osnovnošolskega izobraževanja.
Za rdečo nit valete so si učenci izbrali novice. V kulturni program so tako vključili različne elemente novic, od arhivskih posnetkov, aktualnih novic, glasbe in kulture, vse do reklam in zabave.
Program je bil simpatičen, zabaven, čustveno obarvan, unikaten. Takšen, kot so oni sami.
Razredničarki obeh oddelkov, Katja Bizjak in Katja Sredič Rus, sva ponosni na svoje učence, da so postali samostojni, samozavestni in dovolj odgovorni, da razprejo svoja krila in poletijo v svet.
Tekom let smo se navezali drug na drugega in prav gotovo jih bova pogrešali. Na njihovi nadaljnji poti jim želiva vso srečo.

Katja Sredič Rus, razredničarka 9. bV

Dragi Luka, Anja, Anna, Andraž, Matija, Bor, Pija, Martin, Anže, Iris, Jošt, Tibor, Blerona, Muris, Lovro, Zala, Isabela Vita, Neža! | Spletna stran podružnične šole Višnja Gora (arnes.si)

Skrajšan posnetek valete na podružnični šoli v Višnji Gori