Juhu, mednarodna izmenjava je ponovno tu …

Spomladanska izmenjava učencev v pobratenem Hirschaidu

Mednarodna izmenjava je ponovno v zagonu. Po dveh letih premora smo prebili led in se odpravili v Realschule Hirschaid v pobrateni občini Hirschaid. Izmenjava je narisala veliko nasmejanih obrazov učencev, ki si enostavno želijo tovrstnih srečanj. Stkalo se je veliko novih prijateljstev, sporazumevanje je potekalo v enem od tujih jezikov, mnogi pa so se tudi preizkušali v znanju nemščine. Izjemno spomladansko vreme je pripomoglo k temu, da so bile vse aktivnosti v šoli in izven nje korektno izpeljane. Ogledali smo si mesto Bamberg in se sprehodili skozi zgodovinsko in slikovito mestno katedralo, v mestu Nürnberg smo začutili utrip polmilijonskega mesta in si ogledali Nemški muzej s posebno razstavo, ki nosi naslov Prihodnost.

V šoli smo se udeležili športnih aktivnosti, prav tako smo spekli posebno pogačo »Zwiebelkuchen«, s katero smo presenetili mestnega župana, pri katerem smo imeli tudi sprejem. Eno popoldne so učenci preživeli z družinami in še dodatno spoznali kulturo in življenje lokalnih gostiteljskih družin. Spomladanske izmenjave se je udeležilo 20 učencev iz OŠ Stična, SŠ Josipa Jurčiča in OŠ Zagradec. Dokazali smo, da smo zelo povezani tudi v tujini. Iskreno bi se pa želeli tudi zahvaliti občini Hirschaid in Ivančna Gorica, ki sta nam pomagali pri realizaciji izmenjave.

V spomin na skupno druženje smo naredili veliko zanimivih fotografij, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

»Na izmenjavi sem se imela zelo lepo. Naučili smo se veliko o nemškem jeziku in kulturi.«

girl

Jerca Kek

8.b

»Zanimivo in zabavno je bilo, saj smo spoznavali njihovo kulturo in jezik, z veseljem bi šel še enkrat.«

boy

Peter Kavšek

8.a

»V Nemčiji je bilo super. Spoznala sem veliko novih ljudi ter dobila nove prijatelje. Bilo je veliko dobre hrane in veliko smo se zabavali.«.

girl

Klara Rus

8.V

»Naučili smo se veliko novih besed. Stvari v Nemčiji so zelo drage. Družine so zelo prijazne.« 

girl

Karolina Genorio

8.a