PRVI POMLADNI SEJEM NA OŠ STIČNA

Kako zelo lačni, žejni in željni smo druženja ob prijetnih dogodkih, se je izkazalo na lepo sončno sredo, 6. 4. 2022, v amfiteatru pred kipom Josipa Jurčiča.

Prvi pomladni sejem, na katerem so se predstavili vsi razredi matične šole, PŠ Muljava in PŠ Stična, se je izkazal v vsej svoji veličini. Sodelovali so učenci vseh treh lokacij z učitelji in učiteljicami. Na stojnicah ste si lahko kupili vse mogoče izdelke … od okraskov za dom, nakita, rastlin do sladkih prigrizkov. Da pa je bil to čisto pravi sejem, nista manjkala niti srečelov (ki je bil, mimogrede, zelo uspešen, saj so prej kot v eni uri pošle vse srečke … pa jih je bilo zelo veliko) niti bogat kulturni program, ki so ga prav tako pripravili naši učenci in učenke.

Obisk je bil nad pričakovanji. Lepo vreme in predvsem dober namen (zbiranje sredstev za šolski sklad) sta privabila zelo lepo število obiskovalcev. Naši »prodajalci« pa so bili tudi tako zelo dobri, da so večino izdelkov na stojnicah prodali. Bravo!

Celoten izkupiček prvega pomladnega sejma na OŠ Stična gre v celoti v šolski sklad. Spomini pa so neprecenljivi. Vsi smo se imeli čudovito … obiskovalci, delavci šole, predvsem pa učenci. Lepo jih je bilo gledati, kako zadovoljni so bili in kako močno so se trudili zbrati čim več denarja. Lep in srečen pogled. Pa saj … to so naši otroci.

Andreja Robek Perpar in Urška Petek