Dan jezikov 2021

Dan jezikov 2021

Dan jezikov in sedmošolci OŠ Stična v Ljubljani

V sredo, 22. 9. 2021, smo s sedmošolci OŠ Stična tradicionalno spoznavali Ljubljano v tujih jezikih. S to aktivnostjo obeležujemo pomen tujih jezikov. Na pot smo se odpravili z vlakom, mesto pa odkrivali peš. Učenci so zbrali podatke ljubljanskih znamenitosti v angleščini in nemščini, jih predstavili sošolcem in učiteljem spremljevalcem. Prav tako so ujeli nekaj naključnih turistov in jih povprašali po počutju v slovenski prestolnici. Po vseh opravljenih obveznostih je sledil prosti čas, ki so ga učenci izkoristili za popoldanski obrok. Glede na lepo jesensko vreme, smo sredin popoldan preživeli zelo »jezično«. Naj živi evropski dan jezikov, ki je uradno vsako leto 26. septembra.

Aktiv učiteljev za tuje jezike

Všeč mi je bilo, ko smo se peljali z vlakom, se sami sprehodili po Ljubljani in se posneli pri znamenitostih. O znamenitostih Ljubljane smo se naučili veliko več. To izkušnjo bi ponovila.
Nika Lampret
7.b

Bilo je odlično! Všeč mi je bilo, ker smo se lahko sprehajali po Ljubljani in intrevjuvali turiste. In na koncu smo imeli prosti čas!

Julija Cunja
7.a
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo v angleščini opisovali znamenitosti in spraševali turiste.
Tjaš Kuhelj
7.a
Bilo je fantastično. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo šli v Mc-a. Super je bilo tudi, ko smo spraševali turiste o znamenitostih.
Beatrice Turk
7.a
Smešno je bilo, ko smo spraševali turista. Super je bilo, ker smo sami hodili po Ljubljani s prijateljicami, ker smo se nekaj novega naučili povedati po angleško in ker smo jedli v McDonaldsu.
Zoya Švarc
7.d
Bilo je odlično, imeli smo se fino. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo iskali točke in govorili v različnih jezikih. Na dnevu jezikov mi je bilo super, zabavali smo se, bilo je super, ko smo govorili o znamenitostih in o mostovih v angleščini. Bili smo skupaj s prijatelji. Delali smo nekaj novega. Jedel sem najboljšega kitajca do sedaj. Imel sem se lepo.
Nik Milavec
7.a

Osmošolci ob dnevu jezikov v Novem mestu

V četrtek, 23. 9. 2021, smo z osmošolci OŠ Stična prvič spoznavali Novo mesto v tujih jezikih. Kljub majhnosti mesta so učenci pripravili in predstavili veliko novomeških znamenitosti tako v angleščini kot tudi v nemščini. Dotaknili so se kulturnih, zgodovinskih, etnoloških in literarnih zanimivosti. Ker so v mestu bili tako turisti kot domačini, so učenci ustavili naključne mimoidoče in z njimi opravili intervju. Na pot smo se odpravili z vlakom in uživali v pisanih predstavitvah ter prijetnem jesenskem popoldnevu. Naj živi evropski dan jezikov, ki je uradno vsako leto 26. septembra.

Aktiv učiteljev za tuje jezike

Vtisi učencev

Bilo mi je zelo lepo, ker smo govorili v angleščini. Skupaj s puncami smo se zabavale in se veliko smejale. Naučila sem se malo bolje angleško in spoznala Novo mesto.

Bilo je zelo dobro. Jedli smo pico. Šla bi še enkrat. Nepozabna izkušnja.

V Novem mestu je bilo zelo zabavno. Bolje smo se spoznali. Spoznali smo nove ljudi in kraje.

Bilo je zakon. Učitelji niso bili preveč tečni. Naučil sem se nekaj novih besed.

Kljub temu da mi Novo mesto ni bilo všeč, je bil izlet zelo zanimiv in veliko smo se družili s prijatelji.

Bilo je super, ker smo se povezali in se imeli dobro.

Bilo je zelo dobro, saj sem bolje spoznala Novo mesto! Upam, da bom šla še kdaj!

Bilo je super! Spoznali smo nove ljudi. Zabavali smo se.

Bilo je zanimivo in veliko novega smo se naučili. Najbolj mi je bil všeč njihov sladoled.

Bilo je super, ko smo se sprehodili po Novem mestu in se družili s prijatelji. Naučili smo se veliko novega.

Najbolj mi je bil všeč Rotovž. Bilo je zanimivo. Prišel bi še kdaj.

Všeč mi je bilo, ko smo obiskali Rotovž, frančiškansko cerkev, kandijski most. Bilo je zabavno, poučno, super in polno novih doživetij.

Bilo je super, zelo sem užival.

It was a great experience! I had a lot of fun with my friends. I learned a lot and got lost a few times. At the end of the trip we ordered pizza and it was pretty good. The trip back to Ivančna Gorica was really exciting because all my friends were just crazy.