Prvi šolski in prvi športni dan za prvošolčke na matični šoli

JUHUHU, PRVOŠOLCI Z MATIČNE ŠOLE SO TU!

 

»Cin, cin, cin, cin,

v šolo hitim,

tam mnogo se lepega naučim.«

Prvi september je bil za 52 prvošolcev matične šole eden najpomembnejših dni in za vsakega posebej zagotovo nekaj posebnega. Zvedave oči so široko pogledovale naokoli, ušesa pa prisluhnila glasovom, ki so jih prijazno usmerjali na prizorišče dogajanja. Vodstvo šole in učiteljice so mlade nadobudneže pričakali v avditoriju med osnovno in srednjo šolo. Učence in njihove starše sta v uvodu pozdravila in nagovorila ravnatelj Osnovne šole Stična Marjan Potokar in podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Nekaj napotkov o varnosti pa je staršem podal policist.

Atraktiven ples, ki so ga učencem zaplesali drugošolci v kostumih čebelic, jih je naravnost očaral in jim tako pričaral prijetno dobrodošlico. Učiteljice so učence s pomočjo barvnih balonov razdelile v dva razreda in jih popeljale na odkrivanje vznemirljive poti do učilnice, pred katero so učenci s skokom čez vrvico preskočili njen prag. Prav vsi so oviro pogumno premagali ter prejeli rumeno rutico in diplomo. Ponosno so stopili pred objektiv in ovekovečili pomemben korak v novo življenjsko obdobje. Na mizi jih je čakalo sladko presenečenje, bolhica za pogum na nove začetke in spomin na prvi šolski dan, spominska knjiga Škrat Ivan in princesa Ivanka, ki jo je prvošolcem podarila Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Zavodom Prijetno domače, ter odsevni trakovi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Vsem prvošolcem želimo, da bi jim bila šolska vrata skozi vse leto na široko odprta in jim prinesla številne nove sanje, priložnosti, znanja, nove prijateljske vezi, zagotovo pa veliko lepega in veselega.

Aleksandra Šparl

NEPOZABEN ŠPORTNI DAN

Prvošolci 1. a in 1. b razreda matične šole smo v šoli preživeli že kar nekaj prijetnih dni, a najbolj smo se veselili načrtovanega četrtkovega pohoda, ki smo ga vsi že nestrpno čakali.

Sramežljivi jutranji sončni žarki so nas že zgodaj zjutraj vabili v naravo. Nahrbtnike smo napolnili z malico, si nadeli rumene rutice in se odpravili na pohod skozi slikovito pokrajino, ki jo premore naša občina. Pot nas je vodila mimo vrtca Pikapolonica do Ivančne Gorice, po makedamski poti do Stranske vasi ob Višnjici do kraja Malo Hudo. Pri gasilskem domu je sledil zaslužen počitek za malico in prijetno kramljanje. 

Po krajšem počitku smo pot nadaljevali v senci mogočnih dreves, ki so nas božala s prijetnim vonjem po gozdu, tišino in ptičjim petjem. Prispeli smo v Stično, kjer smo na planjavi naredili krajši postanek za pitje, igro, kotaljenje po travniku in ogled kozic.

 Ustavili smo se tudi pri hiši, kjer nas je prijazna gospa postregla z bonboni. Zadnji košček poti smo ubrali mimo gasilskega doma v Stični proti šoli. Utrujeni, a veseli in zadovoljni, smo se vrnili v šolo, kjer nas je čakalo kosilo.