Valeta 2021 na matični šoli

Zaključna prireditev devetošolcev na matični šoli

Septembra 2012 so letošnji devetošolci veseli in polni pričakovanj prvič sedli v šolske klopi. Iz majhnih prvošolčkov, ki so hodili v šolo z rumenimi rutkami, so zrasli v odgovorne mladostnike. Kot bi mignil, je minilo devet let in prišel je čas slovesa.

14. junija 2021 je ob 19. uri na matični šoli potekala zaključna prireditev z naslovom Življenje je lepo, s katero so se devetošolke in devetošolci poslovili od osnovnošolskih dni. Kljub trenutni situaciji jim je valeto uspelo izpeljati s prisotnostjo staršev in učiteljev. Učenci so znova dokazali, da v sebi nosijo mnogo talentov, znanja in spretnosti. Pokazali so, da se v njih skrivajo glasbeniki, plesalci, umetniki in voditelji. Svečano prireditev so otvorili s slovensko in evropsko himno ter pesmijo Alenke Godec, Življenje je lepo. Program so popestrili z odličnimi plesnimi točkami ter navdušili z zanimivimi predstavitvami razreda. Povezovalci programa so se v vlogi voditeljev odlično znašli. Tudi letos so oblekli svoje razredne majice in s tem izgledali še bolj povezani in enotni.

Poleg rednega pouka so se učenci pridno udeleževali športnih tekmovanj in tekmovanj iz znanj, na katerih so bili zelo uspešni. Veliko učencev in učenk je prejelo pohvale in priznanja, ki jih je slavnostno podelil ravnatelj Marjan Potokar.

Zlati bralci so tako v 9. a postali Ela Kamenšek, Enej Lesjak, Žiga Mestnik, Teo Plevnik, Jon Rijavec in Tonja Smole, v 9. b Matija Adamlje, Miklavž Bitenc, Lenart Kek, Nina Kek Rosshäupel, Eva Omerzo, Tjaša Kužnik, Ema Žnidaršič in Jaša Mežek, v 9. c pa Lana Prijatelj Boršnar, Tija Kuhelj Blatnik, Matija Miklavčič in Ana Oblak.

Za večletno prizadevno delo v oddelčni skupnosti so bila priznanja podeljena Tonji Smole in Jovani Majkić iz 9. a, Lenartu Keku in Tjaši Kužnik iz 9. b ter Urošu Valiču in Maji Ostanek iz 9. c.

Najuspešnejša športnika 9. razredov na matični šoli sta postala Andraž Grbac iz 9. a in Mina Zajc iz 9. b.

Za dosežke na tekmovanjih iz znanj sta priznanje prejela Matija Adamlje iz 9. b za srebrno priznanje iz fizike za Stefanovo priznanje ter Dunja Kostić iz 9. c za srebrno priznanje iz angleščine.

Za odlične dosežke na tekmovanjih iz znanj pa so šla priznanja v roke Tonji Smole, Žigi Mestniku in Miklavžu Bitencu. V letošnjem šolskem letu je učenka Tonja Smole iz 9. a prejela 2 srebrni priznanji, in sicer na tekmovanju iz biologije za Proteusovo priznanje ter na tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje.  Poleg srebrnih priznanj je osvojila še zlato priznanje iz angleščine. Žiga Mestnik iz 9. a je v letošnjem šolskem letu osvojil zlato priznanje na tekmovanju iz fizike za Stefanovo priznanje.

Najuspešnejši učenec naravoslovnega področja na matični šoli za šolsko leto 2020/21 je postal Miklavž Bitenc iz 9. b.

Dragi učenci, 60 vas je, 60 različnih značajev. Vsak izmed vas je unikaten … vsak je malo drugačen … vsak je po svoje poseben … Pa vendar se vam je uspelo med seboj povezati in med vami so se spletle prav posebne prijateljske vezi. V štirih letih ste pred nami odrasli. Razredničarke 9. razredov na matični šoli, Tanja Hribar, Branka Strnad in Tina Finc, smo na vas izjemno ponosne. Vesele smo, da ste prav vsi uspešno zaključili 9. razred ter s tem izpolnili osnovnošolsko obveznost.

Dragi naši devetošolci in devetošolke, na vaših novih poteh vam želimo vse dobro. Verjemite vase in v svoje sposobnosti. S trdim delom, trudom in vztrajnostjo boste dosegli prav vse. Med samo valeto ste večkrat rekli, da je življenje lepo. Naj vas ta misel spremlja tudi v bodoče. Srečno!

Razredničarke 9. razredov na matični šoli

Skrajšan posnetek prireditve