DRUGOŠOLCI ŽE BEREMO SAMI

»Ves svet se ti odpre, ko se naučiš brati.« – Mary McCleod Bethune

V začetku šolskega leta smo se drugošolci matične šole vključili v projekt Že berem sam, ki ga organizira Mestna knjižnica Grosuplje.

Namen projekta je ozavestiti vlogo in pomen branja za otroke ter širiti bralno kulturo. Skozi celo šolsko leto so učenci tako v šoli, kot tudi doma, pridno brali in z učiteljicami izvajali različne bralno obarvane dejavnosti. Učenci se lahko sedaj pohvalijo s tekočim branjem tiskanih in tudi pisanih črk. Ker so bili učenci tako zelo pridni in uspešni pri branju, so v sredo, 19. 5. 2021, postali zeleni bralčki!

Gospa Petra Volkar iz Knjižnice Ivančna Gorica, ki je tudi vodja projekta, je z zeleno bralčico Tinco obiskala naše drugošolce, z njihovim obiskom pa smo projekt tudi zaključili. Učenci so se obiska zelo razveselili. Dobili so zelene majice, na katerih je pisalo »Že berem sam.« oz. »Že berem sama.«. Knjižničarke so jim ob dosežku, da že berejo sami, čestitale in jih nagovorile tudi na nadaljnje branje. Pripravile pa so jim tudi sladko presenečenje.

Najbolj pogumni so s knjižničarko izvedli tudi mini intervju, v katerem so pripovedovali o svojih izkušnjah z branjem.

Za zaključek so se ponosni v svojih zelenih bralnih majicah tudi fotografirali. »Na daljavo« je naše bralčke nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad, ki je promotor branja v naši občini. Za piko na i pa so si učenci ogledali še odlično predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom, ki so jo pripravili knjižničarji Mestne knjižnice Grosuplje.

Učiteljici in učenci 2. a MŠ in 2. b MŠ

Zapisala: Patricija Manja Koščak