Izvedba pilotnega e-testiranja npz

V tednu med 22. 3. 2021 in 26. 3. 2021 bomo izvedli pilotno e-testiranje NPZ za učence 6. in 9. razredov. Učenci bodo pred testiranjem prejeli šifro in geslo ter navodila za reševanje.

E-test je sestavljen iz nalog iz treh različnih predmetov (slovenščina, matematika, angleščina), na koncu pa sledi kratek vprašalnik o reševanju testa. E-test rešujete 45 minut, po izteku 60 minut se test samodejno zapre. E-testi niso posebej prilagojeni za učence s posebnimi potrebami, vendar pa program nudi možnost povečave velikosti prikaza.

Razpored

Učenci bodo lahko na dan, ko bodo reševali e-test v šoli, dostopali do e-testa tudi doma po 15.30 uri. Enako velja tudi za učence, ki bodo na dan pilotnega testiranja morebiti v karanteni. E-testi za reševanje doma bodo dostopni na spletni strani za učence (npz.ric.si), kjer bodo navodila za reševanje. Za vstop v program potrebujete svojo šifro in geslo. E-test za reševanje doma vsebuje tudi nalogo slušnega razumevanja pri tujem jeziku in na koncu nima kratkega vprašalnika.

Navodila