Teden pisanja z roko je za nami

Vsak izmed nas ima svojo pisavo, ki je posebna in unikatna – nihče nima takšne. Pisanje z roko je enostaven način beleženja informacij in ima številne prednosti: s pisanjem izboljšujemo kvaliteto naše pisave, naš spomin, v možganih pa je aktiviranih več centrov.

V Tednu pisanja z roko, ki je letos potekal od 18. do 22. janurja 2021, smo učence OŠ Stična ozaveščali o pomenu pisanja z roko. Učenci so v okviru razredne ure spoznavali prednosti pisanja z roko, odzvali pa so se tudi na različne aktivnosti, ki so bile zanje pripravljene v spletni učilnici. Preiskovali so pisave, se podpisovali na različne načine, pisali različne oblike pisem, izvajali grafomotorične vaje, izdelovali beležke, ustvarjali pri likovni umetnosti, pisali lepe misli itd. Tudi učitelji so bili ustvarjalni in napisali nekaj pesmi. Preko pisma sta učence nagovorila tudi pevka Nina Pušlar in župan Dušan Strnad.

V sodelovanju s šolsko knjižnico je v četrtek, 21. 1. 2021, preko aplikacije Teams potekalo tudi literarno srečanje z učiteljico Natašo Rebec Lukšič ob izzidu njenega literarnega prvenca, najstniškega romana, z naslovom Ljubezen na tehtnici. Srečanja se je udeležilo preko 30 učencev predmetne stopnje. Učiteljica Nataša nas je z delnim razkritjem vsebine knjige privabila k branju.

Anja Halilović in Sabina Miklavčič, koordinatorici