DRUŽENJE S PLESALKO NIKO KLJUN

Petek, 25. september 2020, je bil za mlade plesalke OŠ Stična poseben dan, saj so na matični šoli gostile Niko Kljun – plesalko in koreografinjo svetovnega formata, ki  je s svojim talentom in iskreno predanostjo plesu očarala celo Hollywood. Sodelovala je s številnimi zvezdniki, kot so Justin Bieber, Beyonce, Jennifer Lopez, Britney Spears, Simon Cowel, Paula Abdul in Fifth Harmony.

Nika nam je zaupala, da se s plesom ukvarja že od malih nog. Kot majhna deklica je veliko časa preživela v plesni šoli Bolero, kjer je svoja starša z zanimanjem opazovala pri plesnih treningih in se od njiju naučila tudi prvih plesnih korakov. Njen prvi javni televizijski nastop je bil v otroški oddaji Klub klobuk, na pravo plesno pot pa se je podala, ko je dopolnila štiri leta. Kljub napornim treningom in tekmovanjem je bila v šoli vzorna in uspešna učenka.

V tridesetih letih druženja s plesom si je nabrala veliko plesnih izkušenj. Njena plesna pot je tlakovana s trdim delom in jasnimi cilji. Obvlada veliko različnih plesnih zvrsti, navdih za sestavljanje koreografij pa izhaja iz njene neizmerne ljubezni do glasbe in plesa.

Nika Kljun nas je s svojo energičnostjo in iskrenostjo popolnoma očarala, najbolj pa so nam v spominu ostale njene besede, naj sanjamo na veliko in naj imamo sebe brezpogojno radi.

Nataša Rebec Lukšič
foto: Kristijan Rešetič