ŠVN Čatež – matična šola

15. 9. 2020
V ponedeljek, 14. 9. 2020, smo se v Terme Čatež odpravili še učenci 5. razredov matične šole. Naš urnik je od prihoda sem zelo zanimiv in pester, zato nam čas hitro mineva in tako sta za nami že dva dni dogodivščin.

Prvi dan so nas učitelji že kmalu po prihodu in nastanitvi v hotelske sobe testirali v plavanju ter nas razporedili v plavalne skupine. Po okusnem kosilu in počitku smo se zopet odpravili na plavanje, tekmovali pa smo tudi v krosu. Zvečer je sledil večerni sprehod po Čatežu, po katerem smo sladko zaspali.

V torek smo spoznali škrata čateža, se naučili veliko novega o termalnih vrelcih ter se udeležili geološke delavnice o vodi in kamninah. Seveda smo nadaljevali tudi s plavalnim tečajem. Kar nekaj nas je že izboljšalo svojo tehniko plavanja, na kar smo zelo ponosni. Tudi vreme nam je zelo naklonjeno, zato ves čas plavamo zunaj. Po večerji smo se odpravili v kino pod zvezdami, kjer smo si ogledali zelo zanimiv film. Zvečer pa smo hitro zaspali, saj že komaj čakamo in se veselimo dogodivščin novega dne.