Šola v naravi, Kope 2019

ŠESTARJI Z OŠ STIČNA ZAVZELI KOPE

Res je. Veliko nas je. Povsod smo. Po celem smučišču nas je dovolj. ?

Učenke in učenci so razdeljeni kar v 13 smučarskih skupin glede na njihovo predhodno znanje, ki so ga učitelji za šport preverili že v ponedeljek. In sledila je akcija … učenje osnov, seznanjanje s krogci in sedežnico, nadgrajevanje smučarskega znanja. Prav lepo je videti to pisano paleto barv smučarskih bund, ki so stalno v gibanju. Vsekakor pancarji ne sodijo med najudobnejše čevlje in oblačenje v »čebulnem« stilu tudi ne … ampak vse skupaj je poplačano z velikim užitkom ob spuščanju po smučarski progi. Poleg smučanja pa se učenci tudi družijo ob pogovoru, družabnih igrah, šli smo na nočni pohod, v četrtek pa nas čaka še čisto pravi disco. Priprave na to, kdo bo plesal s kom, so v polnem teku že od ponedeljka.

Kaj še dodati za zaključek … povsod je lepo, a najlepše je doma. Zatorej … kmalu na snidenje.

ekipa 144 smučarjev s Kop

 

ODPRAVA ZELENEGA ZMAJA ali ŠESTARJI GREJO NA KOPE

Tako kot so svojo dogodivščino doživeli junaki Odprave zelenega zmaja, tako svojo enotedensko smučarsko dogodivščino doživlja 133 učenk in učencev 6. razredov matične šole, PŠ Višnja Gora in PŠ Zagradec.

Tudi letošnja destinacija so Kope, koroško smučišče, naš dom za ta teden pa Lukov dom, kjer nas zelo dobro prehranjujejo.

Sicer pa smo na dobrih 1400 m n. v. prišli zaradi učenja smučanja in izpopolnjevanja smučarskega znanja.

Zato … smučamo, smučamo in še enkrat smučamo. Tisti, ki so na smučeh prvič, so rekli, da je zelo luštno. In to je to. 🙂