AKTIVNOSTI 1.A RAZREDA V OPB

V podaljšanem bivanju smo vsakodnevno aktivni na takšen ali drugačen način. Otrokom skoraj nikoli ni dolgčas, saj imajo vedno kaj početi. Večkrat na teden po kosilu oziroma domačih nalogah obiščemo telovadnico ali se odpravimo na zunanje igrišče, kjer imajo otroci več prostora za različne igre in ostale dejavnosti.

V mesecu oktobru smo izkoristili veliko lepih sončnih dni za aktivnosti na zunanjem igrišču. Vsakič ko pridemo na igrišče, se otroci ogrejejo s tekom po atletski progi. Vsak ima v roki “kamenčke” za motivacijo; en “kamenček” pomeni en krog teka. Po odtečenih krogih pa si otroci najdejo različne dejavnosti za kratkočasenje.

Ker na naši šoli nimamo peskovnika, ga otroci pogrešajo, zato izkoristijo pesek, ki je namenjen skoku v daljino, za oblikovanje peščenih struktur. Pri tem neznansko uživajo. Ker je okoli igrišča gozd, pa otroci ob gozdu nabirajo veje, da z njimi nekaj ustvarjajo. Skoraj vedno se nam na igrišču pridružijo tudi učenci iz OŠPP-ja. Skupaj se lepo igrajo in zabavajo.

Učiteljica Suzana Močnik