“Gremo peš s kokoško Rozi” na PŠ Muljava

V prejšnjem tednu, med 23. in 27. 9., smo v okviru projekta Trajnostna mobilnost v OŠ in vrtcih na PŠ Muljava v šolo prihajali na okolju bolj prijazne načine. Cilj projekta je bil zmanjšati promet v okolici šole in to nam je tudi vse dni v tednu odlično uspevalo.

Učenci so v šolo prihajali peš, z rolerji, s kotalkami, kolesi, po več otrok z enim staršem … V sredo, 23. 9. 2019, smo se zbrali pred KD Muljava in PGD Muljava, od koder smo skupinsko odšli v šolo peš. Ta dan je bil prav poseben, saj so vsi učenci naše šole prišli v šolo peš in si tako prislužili prav posebno nagrado. Prav tako so marljivo hodili na sprehode tudi v popoldanskih urah.

Teden peš poti je bil na PŠ Muljava zelo uspešen, učenci so bili izjemno motivirani, starši pa ste jih pri tem podpirali. Naša kokoška Rozi si je tako priborila zlato medaljo, saj smo vsak dan imeli najmanj 91 % trajnostnih prihodov. Za takšen uspeh se učiteljice najlepše zahvaljujemo vsem staršem, ki ste projekt in svoje otroke podprli. Brez vaše podpore in sodelovanja tak uspeh ne bi bil mogoč.

Učenci so bili nad aktivnostmi projekta zelo navdušeni. To so pokazali tudi z izdelki o trajnostnih načinih potovanja v šolo, ki so jih sami preizkusili. Pisali so pesmi, risali risbice, pisali zgodbe in stripe. Ta teden pa že veselo igrajo igro s kartami, ki so jih v prejšnjem tednu pridobili.

Koordinatorica projekta Polona Strmole,prof.