CŠOD Kranjska Gora, 2. skupina

Petek, 25. maj 2018

Zbudili smo se v sončno jutro. Pospravili smo sobe in se po zajtrku odpravili na kolesarjenje ali v Zelence. Oboje je bilo res super! Krasna narava, sonce, dobra družba so nas spremljali na obeh dejavnostih.

Po slastnem kosilu je bila še podelitev za najbolj urejeno sobo. To priznanje je dobila soba 28 (6 krških dekletJ). Čestitke!

Zahvaljujemo se učiteljem CŠOD (Eriki, Barbari, Mirotu, Klavdiji in Maji), ki so nam šolo v naravi vsak dan znova naredili zanimivo z vsebinami, iz katerih smo se veliko naučili in jih bomo lahko uporabili v svojem življenju.

Zahvaljujemo se tudi kuharicam, ki so zelo dobro kuhale, upravniku ter čistilki.

Iz CŠOD Kranjska Gora smo se v tem tednu oglašali v sliki in besedi učenke in učenci 8.aZ, 8.bZ, 8.V ter učiteljice Darja, Štefka, Bojana in učitelj Bogdan.

Četrtek, 24. 5.

Vas zanima, s čim smo se danes ukvarjali? No, nismo se izgubili, saj smo imeli s seboj kompas. Ja, imeli smo orientacijski pohod okoli hribčka na drugi strani Save. Številka 13 je bila danes srečna, saj je ekipa s to številko prehodila pot v rekordnem času in zelo dobro odgovarjala na zastavljena vprašanja. Zasluženo so osvojili prvo mesto in dobili diplome za odlično uvrstitev. Leonova skupina pa je prva v zgodovini orientacije pravilno odgovorila na tri uganke. Čestitke vsem!

Popoldne smo preživeli v veslanju, se seznanjali z zdravo prehrano (njami, smo naredili lepe in okusne prigrizke iz zelenjave in sadja) in se odpravili ‘varno v gore’.

Večer je mineval v zabavnem programu, več skupin se je predstavilo z izvirnimi točkami, katerim smo se zelo nasmejali.

Čeprav nam je tukaj lepo, se jutri vračamo domov.

V domače kraje kranjske sivke in v kraje Reke ljubezni❤.

Sreda, 23. 5.

Veslanje, obnavljanje energije in motivacija, ogled Liznjekove domačije ter pohod do naravnega rezervata Zelenci so bile vsebine današnjega dne.

Po večerji smo izvedli žrebanje za jutrišnjo doplodansko dejavnost, katero, pa vam sporočimo jutri.

Zvečer smo se sprostili še s športnimi igrami na travniku pod domom. Vreme je zdržalo, z neba je prišlo le nekaj kapelj dežja. Večinoma pa nas je spremljalo sonce.

 

Torek, 22. 5. 2018

V torek smo se po obilnem zajtrku odpravili na kolesa z učiteljema Mirotom in Bogdanom. Na začetku smo poslušali pravila, ki jih je bilo treba upoštevati. Kolesarili smo do Italije, nazaj grede smo zavili v Planico, kjer nas je ujel dež. A vseeno smo šli še na vrh velikanke. Ob prihodu v dom ni manjkalo veselja, ko smo se oprhali z vročo vodo.

Alja in Laura

 

Učenci prve skupine smo se odpravili na ogled Liznjekove domačije v središče Kranjske Gore. Prijazen starejši gospod nam je razkazal hišo in skedenj. Veliko je vedel tudi o naših domačih krajih.

Zoja in Leja

Druga skupina se je popoldne odpravila na krajši pohod. Na jasi v gozdu smo se posvetili varnosti v naravi in kako se vesti v njej. Preizkusili smo se tudi v vodenju drugih.

Pohod je bil zelo poučen, saj smo se naučili veliko novih stvari. Spoznavali smo naravo in utrdili znanje o orientaciji. Na pohodu smo spoznali tudi avtohtono slovensko vrsto orhideje. Učiteljica Barbara je zelo dobro razlagala, pridobili smo veliko novega znanja. Pohod nam je bil zelo všeč, saj smo popoldan preživeli v naravi.

Maša, Maja, Michele, Janja, Nina

Večer smo zaključili s spoznavanjem označenih in neoznačenih poteh v gorah.

Pozdrav iz Kekčevih krajev.

Ponedeljek, 21. 5. 2018

Za nami je lep sončen dan. Po prihodu smo se namestili v sobe, imeli nekaj prostega časa, nakar smo že imeli kosilo. Po kosilu smo se razdelili v tri skupine.

Ena skupina je odšla z rešilnimi jopiči in vesli do jezera Jasna, kjer so veslali.  Na koncu je bila prava tekma veslanja. Druga skupina se je seznanila s preživetjem v naravi. Tretja skupina pa je naredila nekaj zdravih namazov iz različne zelenjave ter sadna nabodala.

Po večerji je sledil kratek ogled Kranjske Gore.

Vsem pošiljamo lepe pozdrave.

Pa držite pesti, da bo vreme zdržalo, saj nas jutri čaka veliko aktivnosti v naravi.