PRENOVLJENA ŠOLA V AMBRUSU

Pomlad je v zelenih čeveljčkih prišla iz palače letnih časov, zaplesala je in po deželi raztrosila cvetoče rastline. Z lepim vremenom je bila radodarna tudi v četrtek, 19. 4. 2018, ko je bila na šolskem igrišču podružnične šole Ambrus slavnostna prireditev ob otvoritvi prenovljene šole. Prireditev so oblikovali vsi učenci in učiteljice PŠ Ambrus.

Na prireditvi smo pozdravili ravnatelja OŠ Stična, g. Marjana Potokarja, g. župana Dušana Strnada, g. podžupana Tomaža Smoleta, energijskega managerja, g. Simona Muhiča, predsednike izvajalskih podjetij, predsednika naše KS, g. Staneta Tekavčiča, učitelje OŠ Stična, starše in ostale obiskovalce.

Šolsko leto 2017/18 se je za učence PŠ Ambrus, učiteljice in tudi starše začelo drugače kot običajno. Ker niso bila zaključena dela energetske sanacije šole in ker je bilo potrebno opraviti še nekaj dodatnih del, ki prej niso bila načrtovana, smo s poukom začeli na PŠ Zagradec, kjer so nas lepo sprejeli. V Zagradcu smo gostovali kar štiri mesece. Novo leto nam je prineslo selitev in tako smo 3. januarja pričeli s poukom v naši prenovljeni šoli.

Na tem mestu ponovno drži pregovor: Povsod je lepo, a doma je najlepše.

V letošnjem, s snegom in mrazom radodarnem februarju, smo občutili, kako bolj toplo je sedaj v naši šoli in tudi na novih oknih ni bilo mogoče opaziti ledenih rož, kot smo jih lahko videli včasih pred energetsko sanacijo.

Dobre volje in s prijetnimi vtisi smo zaokrožili četrtkov dan.

Učiteljice PŠ Ambrus