CŠOD Cerkno 6. r MŠ

Petek, 2. marec 2018

Na žalost je tudi za nas prišel čas odhoda. Po zajtrku smo pospravili sobe in spakirali svoje stvari. Danes še zadnjič uživamo v snežnih radostih, po kosilu nas namreč čaka pot domov. Za nami je fantastičen teden, poln novih doživetij, spoznanj in prijateljstev. Kljub temu pa že komaj čakamo, da skočimo v objem svojim družinam.

Cerkno zapuščamo z lepimi spomini.

Četrtek, 1. marec 2018

Ker se čas odhoda domov približuje s svetlobno hitrostjo, smo se po zajtrku z veseljem odpravili na smučišče. Vsi smo izboljšali svoje smučarsko znanje, najbolj opazen pa je napredek pri smučarjih začetnikih. Med odmori si navdušeno pripovedujemo o svojih smučarskih izkušnjah in manjših nezgodah na smučišču, ki nas neizmerno zabavajo.

Po kosilu smo pokazali svoje tehnično znanje, izdelali smo igro iz lesa, gradili lesene mostove in postavljali domine.

Zvečer smo prejeli priznanja za urejenost sob in udeležbo na tečaju smučanja, nato pa končno dočakali težko pričakovano zabavo, na kateri se je vsaka soba predstavila s svojo točko. Drug drugega smo nasmejali s plesnimi, pevskimi in šaljivimi točkami, s katerimi smo dokazali, da nismo nadarjeni le za smučanje, tudi umetnost nam ni tuja. Večer je uspel!

Sreda, 28. februar 2018

Že ob prihodu na smučišče sta nas pozdravila sonce in čudovit pogled na gore v daljavi. Vedeli smo, da je pred nami krasen dan. Pohiteli smo z ogrevanjem in se podali novim smučarskim dogodivščinam naproti. Popoldne smo se preizkusili v plezanju, nato pa spoznali osnove prve pomoči.

Ne gre nam odlično le pri smučanju, tudi pri jedi se vsak dan znova izkažemo – hrana je odlična, pohvale prejemamo tudi od kuharic. Pri večerji je prišlo do simpatičnih nesoglasij ob deljenju pice.

Siti in prijetno utrujeni smo zaspali.

Torek, 27. februar 2018

Po mirni noči smo se zbudili v hladno jutro. Spočiti smo se ponovno odpravili na smučišče. Smuka je bila odlična, vreme prizanesljivo. Tudi smučarji začetniki so uživali v radostih tega športa, ostali pa so pilili svojo smučarsko tehniko. Čas, namenjen smučanju, je bil zopet prekratek.

Po kosilu smo se lotili izdelave »foto zgodb« in se pri tem zelo zabavali. Pred večerjo smo izvedli še orientacijsko igro.

Dan smo zaključili z ogledom kostumov cerkljanskih laufarjev, ki  pa letos očitno niso bili uspešni pri preganjanju zime. Po tipičnih cerkljanskih pustnih maskah so poimenovane tudi sobe, v katerih smo nastanjeni, zato je bil obisk muzeja za nas še posebej zanimiv.

Ponedeljek, 26. februar 2018

Učenci 6.a, 6. b in 6. c matične šole in učitelji spremljevalci smo srečno prispeli na smučišče Cerkno. Kljub nizkim temperaturam smo se podali na bele strmine, kjer smo pokazali svoje smučarsko znanje. Ure na smučeh so hitro minile, v domu CŠOD Cerkno pa nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo se nastanili po sobah, nato pa odšli na kratko raziskovanje okolice doma. Sledila je večerja in kratek večerni sprehod s svetilkami. Dan smo zaključili s pogovorom o zimskih doživetjih. Polni energije se veselimo naslednjega dne.

razredničarki 6. a in 6. b