Nova gozdna učna pot

Podružnična šola Višnja Gora je letošnji dan zemlje, ki je bil 22. 4. 2010, obeležila zelo slovesno, saj smo s kulturno prireditvijo v avli šole poskrbeli za slavnostni uvod k otvoritvi nove Gozdne učne poti po sledeh višnjanskega polža. V prostorih šole so se zbrali mnogi krajani in predstavniki različnih organizacij, ki so s skupnimi močmi prispevali k uresničitvi te nove turistične znamenitosti, ki bo pohodnike s pomočjo informativnih tabel vodila po pestrem svetu naravne in kulturne krajine . Ravnatelj Marjan Potokar je pozdravil vse goste in poudaril, da ima ta dogodek še poseben pomen v letošnjem letu, ki je posvečeno prav pomenu ohranjanja biotske raznovrstnosti. O velikem pomenu te poti za kraj in družbo so spregovorili tudi povabljeni gosti iz Zavoda za gozdove Slovenije in Ministrstva za šolstvo in šport, nagovoril pa nas je tudi župan občine Ivančna Gorica in drugizaslužni krajani.  Na bolj neposreden način pa je učence, krajane in goste navdušil znani višnjanski pevec  Marko Vozelj, saj nam je zapel še ne izdano pesem o Višnji Gori. Velik aplavz pa so poželi tudi naši šolski talenti, ki so v svojih nastopih spregovorili o pomenu ekologije in opevali lepote naše dežele.

Po koncu prireditve pa je pred staro šolo sledila še uradna otvoritev poti. Naši učenci 6. in 7. razreda pa so se s svojimi učitelji in mentorji pridružili skupini pohodnikov, ki so se prvi podali po novi gozdni učni poti.

Nova učna pot bo gotovo prispevala k večji prepoznavnosti kraja, predvsem pa tudi k boljšemu poznavanju drevesnih vrst ter bolj odgovornem odnosu do narave.

Več >>>