DAN SLOVENSKE HRANE – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Danes, 20. novembra, bomo obeležili Dan slovenske hrane in že desetič izvedli spremljajoči
Tradicionalni slovenski zajtrk – letos s sloganom » ZAJTRK Z MEDOM – SUPER DAN!
 
Obeležujemo ga vsak tretji petek v mesecu novembru. S tem praznikom dajemo v Sloveniji pridelani hrani pomemben pečat.
Pomembni cilji dneva slovenske hrane so:
• osveščati o pomembnosti zajtrka prav za vsakega,
• obveščati in predstaviti prednosti lokalno pridelanih živil,
• spodbujati k zdravemu načinu življenja,
• izobraževati o pomembnostih dobrih prehranjevalnih navad.
 
Pri pouku na daljavo smo del rednega pouka in ure oddelčne skupnosti namenili pomenu rednega zajtrkovanja,
prednosti uživanja lokalno pridelanih živil in spodbujali k aktivnostim, ki pripomorejo k zdravemu načinu življenja.
 
Tokrat pa vas zaradi nastale situacije povabimo, da skupaj soustvarjamo in obeležimo ta dan.
 
Predlagamo vam, da si pripravite tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolka.
 
Želeli bi si, da nam pošljete sliko zajtrka, ki ste ga pripravili doma.
• MŠ + PŠ M, PŠ S na prehrana-ms@os-sticna.si
• PŠ Z, PŠ K, PŠ A na prehrana-zag@os-sticna.si
 
Oglejte si še:
 
Če bi čebela izginila z obličja sveta, bi človeku ostala ne več kot štiri leta življenja. Nič več čebel, nič več opraševanja, nič več rastlin, nič več živali, nič več človeka.
Albert Einstein
nemški fizik in matematik, nobelov nagrajenec

Pa dober tek želimo vsem skupaj!

0
registriranih čebelarjev v Sloveniji