Dan jezikov v Ljubljani

V sredo, 23. 9. 2020, smo s sedmošolci OŠ Stična tradicionalno spoznavali Ljubljano v tujih jezikih.
S to aktivnostjo obeležujemo pomen tujih jezikov. Na pot smo se odpravili z vlakom, mesto pa odkrivali peš. Učenci so zbrali podatke ljubljanskih znamenitosti v angleščini in nemščini, jih predstavili sošolcem in učiteljem spremljevalcem. Prav tako so ujeli nekaj naključnih turistov in jih povprašali po počutju v slovenski prestolnici.
Ena od skupin je naletela na podžupana Ljubljane, ki je aktivnost učencev zelo pozdravil, hkrati pa jih pohvalil, da upoštevajo vse sprejete ukrepe za zajezitev nalezljivih bolezni.
Po vseh opravljenih obveznostih je sledil prosti čas, ki so ga učenci izkoristili za popoldanski obrok. Kljub nestabilnemu vremenu smo sredin popoldan preživeli zelo »jezično«. Naj živi evropski dan jezikov, ki je uradno vsako leto 26. septembra.                                                                                 

Aktiv učiteljev za tuje jezike

Evropski dan jezikov


V sredo, 16. 9. 2020, smo se učenci PŠ Zagradec zbrali na delavnici, na kateri smo s pomočjo interneta pripravljali opise znamenitosti Ljubljane, kot so Robbov vodnjak, Prešernov trg, grad Tivoli, tržnica, Mesarski most, Šuštarski most, Tromostovje, Kongresni trg.
Teden kasneje smo z vlakom odšli v Ljubljano, kjer smo po skupinah poiskali te znamenitosti in jih predstavili ostalim članom skupine. Eden član skupine nas je snemal. Za vse te dejavnosti smo imeli na voljo eno uro in pol. Po naporni hoji smo se zopet zbrali pred kipom Franceta Prešerna in Julije. Ena izmed nalog je bila tudi, da smo naredili intervju s tujcem v angleščini. Dekle, kateri smo postavili nekaj vprašanj, nam je povedala, da prihaja s Tajske in da v Sloveniji študira že dve leti. Po opravljenih nalogah so nam dali spremljevalni učitelji eno uro prosto. V tem času smo nekateri odšli po trgovinah, v McDonald’s, na krofe ali na sladoled. Najbolj smo bili veseli druženja s sošolci. Imeli smo se zelo lepo.


Učenci 7. aZ in 7. bZ PŠ Zagradec