Neža Jerič zasedla 2. mesto v finalu “Otroci pojejo”

Tudi letos je naša šola sodelovala v glasbenem projektu že 6. sezone “Otroci pojejo in se veselijo”, pri katerem je v vseh letih nastopilo preko 350 osnovnih šol. Občinska prireditev je potekala na naši šoli, kar dvema učenkama pa uspelo priti celo do finala.

Prvič doslej so pevskim talentom, udeležencem polfinala projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, prisluhnili tudi poslušalci Radia Ptuj, ki so njihovo petje nagradili tudi z SMS-sporočili. Od 29. junija do 16. julija so vsak dan med 9. in 10. uro na Radiu Ptuj lahko prisluhnili štirim nastopom, po četrtem pa se je pričelo glasovanje, ki je vsak dan trajalo vse do 24. ure. Polfinalne nastope sta tako v 6. sezoni na nek način ocenjevali dve komisiji, strokovna in “komisija” poslušalcev.

Na ptujski tržnici je nato 19. septembra 2020 potekala finalna prireditev, mladi pevski talenti pa so v finalne nastope vložili veliko energije in dela ter navdušili publiko in strokovno komisijo.

Letos sta v finalu našo šolo zastopale Ula Batis s pesmijo “Ti in vesolje” na razredni stopnji in Neža Jerič s pesmijo “Med iskrenimi ljudmi” na predmetni stopnji, ki pa je zasedla zavidljivo 2. mesto med vsemi osnovnimi šolami, ki so sodelovale in ji zato iskreno čestitamo!

Najboljše pevke 6 . sezone projekta “Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.”

Roman Sarjaš