Donacija fundacije ROK

Na pobudo podjetij Založba Rokus Klett in Modrijan izobraževanje so podjetja in fizične osebe v dveh dneh zbrali sredstva za nakup 178 računalnikov za socialno ogrožene otroke. Po zaslugi donacije, vredne skoraj 63 tisoč evrov, so šolarji s skupno 59 slovenskih osnovnih šol prejeli računalnike, s pomočjo katerih bodo lahko sodelovali pri pouku na daljavo. Največ donatorjev je podjetij in fizičnih oseb, ki so člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, poleg njih pa so v dobrodelni akciji sodelovala tudi druga podjetja.

Akcija je stekla prek Fundacije ROK (Razširimo otrokom krila), ki že vrsto let pomaga nadarjenih otrokom iz socialno ogroženih družin, in je del širše pobude Skupaj solidarni, prek katere gospodarske organizacije in združenja zbirajo računalnike in tablice za otroke, ki se sicer pouka na daljavo ne bi mogli udeleževati.

Med izbranimi 59 slovenskimi šolami se je na naše veliko zadovoljstvo znašla tudi Osnovna šola Stična. Na ta način smo v last pridobili 14 novih prenosnih računalnikov, ki smo jih posodili družinam, katerih otroci niso imeli primernih pogojev za spremljanje šolanja na daljavo.

Založbi Rokus Klett , Založbi Modrijan in Fundaciji Rok se za donacijo iskreno zahvaljujemo. 

Predaja prenosnih računalnikov, na fotografiji direktorica založbe Rokus Klett, ravnatelj in pomočnik ravnatelja Osnovne šole Stična.