»IGRAJ SE Z MANO«

Učenci OŠ Stična že vrsto let sodelujejo na mednarodnem natečaju »Igraj se z mano«. Odločali so se lahko med temama Igraj se z mano in Naš svet, čist planet. Za svojo prizadevnost in ustvarjalnost je bilo izbranih 11 likovnih del učenk in učencev OŠ Stična.  

Za nagrado smo jih v sredo, 4. 3. 2020, popeljali v Koroško galerijo likovne umetnosti v Slovenj Gradec, kjer se je zbrala množica mladih ustvarjalcev iz cele Slovenije. Po toplem sprejemu so se učenci razporedili v skupine in se tako vključili v posamezne delavnice, ki so jih vodili tamkajšnji mentorju. Družili so se z drugimi otroki, navezovali socialne stike ter se na koncu posladkali tudi z okusno malico.

Po zaključku delavnic so otroci sami skupinsko oblikovali razstavo iz vseh nagrajenih likovnih izdelkov. Pogled nanje je bila res neprecenljiva izkušnja. Za piko na i nas je obiskal repar Zlatko in nas počastil s svojim nastopom. Posamezniki so imeli priložnost, da so se mu pridružili na odru ter z njim zapeli, zaplesali in zabobnali. Mi smo se z njim fotografirali, podelil pa nam je tudi »petke«. 

Domov smo se vrnili polni lepih vtisov.

Utrinki učencev
Najbolj mi je bilo všeč, da se lahko Zlatku povedal, da je Nina Pušlar moja teta. (Anže, 7 let)
Najbolj smo uživali, ko nam je repal Zlatko. (Tibor, 7 let; Urša, 8 let; Anže, 9 let)
Zabavno je bilo pri igri spomin. (Žiga, 6 let)
Uživala sem ob ogledu razstave. Izdelki so bili res »hudi«. (Laura, 7 let)
Všeč mi je bila razstava. (Erik, 9 let)

Zapisali: Maja Miklavčič in Maja Berčon