NORČAV DAN NA OŠ STIČNA

Od hiše do hiše, od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.

Zato pa nam dajte
en eurček, dva,
tri bobe, tri krofe
ter košček mesa.

No, eurčke, bobe in mesa nismo dobili. Smo si pa pri malici, kot se za pustni torek spodobi, vsi privoščili sladek krof.

Res je, da v naših krajih že rahlo diši po pomladi, a smo se učenci prvih in drugih razredov OŠ Stična za vsak primer vseeno odpravili v Stično odgnat zimo. Z glasnim petjem in igranjem na glasbila smo res odgnali veter in dež, ki sta se kmalu po odhodu iz šole hotela poigrati s čarovnicami, zmajčki, pikapolonami, samorogi, ninjami, morskimi deklicami, miškami, rubikovo kocko, hobotnico, papigo, drakulo, ježki … in nam ponagajati.

Na poti proti »šoli na hribčku« smo srečali učence iz PŠ Stična. Skupaj smo odšli na igrišče pri KD Stična, se medsebojno spoznavali, veselili, igrali, peli in rajali. Vsi smo bili nasmejani in dobre volje. Ob slovesu smo si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo. Na poti v šolo so se nas razveselili mimoidoči in prijazna trojica iz vasi, ki so nam namesto mesa podarili »sladkorčke.« Če to ni lepo!!!

V šoli smo naredili skupinsko fotografijo. Pa naj še kdo reče, da pust ni norčav. Hura, naj živi pust – mastnih in krivih ust!

Aleksandra Šparl